Германският автомобилен производител Audi възнамерява да прекрати напълно производството на

...
Германският автомобилен производител Audi възнамерява да прекрати напълно производството на
Коментари Харесай

Audi ще спре да произвежда автомобили с двигатели с вътрешно горене

Германският авто производител Audi има намерение да приключи изцяло производството на коли с мотори с вътрешно горене до 2033 година Това се споделя в изказване на компанията, публикувано на нейния уеб страница.

В него се отбелязва, че от 2026 година Audi възнамерява да пусне на международния пазар единствено коли с електрически мотори. В същото време е посочено, че компанията ще показа последната кола в историята си, оборудвана с мотор с вътрешно горене, след четири години. Освен това автомобилният производител чака да реализира нулеви излъчвания на въглерод най-късно до 2050 година, предава ТАСС. 

" Благодарение на нашата новаторска мощ, предлагаме на нашите клиенти благоприятни условия за устойчива подвижност. Вярвам в триумфа на технологиите и нововъведенията ", сподели изпълнителният шеф на Audi Маркус Дюсман.

Той обаче разясни, че точните периоди на края на производството на транспортни средства с мотори с вътрешно горене в последна сметка ще се дефинират от клиентите и законодателството. Компанията чака търсенето в Китай да продължи и след 2033 година, тъй че колите с локално горене там могат да се употребяват мотори.

В същото време Audi ще разшири доста своята напълно електрическа гама. Автомобилният производител има за цел да създаде над 20 модела електрически транспортни средства до 2025 г. 

Audi също ще продължи да усъвършенства колите с мотори с вътрешно горене до окончателното им отдръпване от производството. " Най-новият мотор на Audi с вътрешно горене ще бъде най-хубавият, който сме правили до момента ", заключи Дюсман.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР