Унгарският премиер Виктор Орбан призова германските политици да приемат забраната

...
Унгарският премиер Виктор Орбан призова германските политици да приемат забраната
Коментари Харесай

Орбан настоява Германия да приеме решението на УЕФА за гей символите

Унгарският министър председател Виктор Орбан прикани немските политици да одобряват възбраната на УЕФА за осветяването на стадиона в Мюнхен, който семейства мачове от Евро 2020, в цветовете на дъгата, оповестява ДПА.

" Дали футболният стадион в Мюнхен или различен европейски стадион е осветлен в цветовете на дъгата, не е решение на страната ", означи Орбан, като добави: " Цветовете на дъгата са също по този начин част от уличната картина " в Будапеща.

Европейската футболна централа УЕФА отхвърли през вчерашния ден настояването на кмета на Мюнхен Дитер Райтер да освети стадиона с цветовете на дъгата за днешния мач сред Германия и Унгария на Европейското състезание, решение, което Райтер назова " срамно ".

УЕФА призна, че " всички форми на дискриминация... съставляват един от най-големите проблеми, с които се сблъсква играта през днешния ден ", само че УЕФА е " посредством своя правилник, политически и религиозно неутрална организация. Предвид политическия подтекст на това съответно искане - обръщение, ориентирано към решение, взето от унгарския народен парламент - УЕФА би трябвало да откаже това искане. "

Миналия вторник унгарският парламент утвърди законодателство, което лимитира осведомителните права на младежите във връзка с хомосексуалността и транссексуалността. Законът се смята за значим за десния закостенял министър председател Орбан, за който dpa научи, че към този момент няма да пътува до мача в Мюнхен, както беше планувано в началото.

Движението в Мюнхен е направено като сигнал за поощряване на многообразието. Дъговите цветове постоянно се употребяват от хора в лесбийските, гей, бисексуалните и транссексуалните + общности.

Орбан сподели пред dpa: " В комунистическа Унгария хомосексуалните хора бяха преследвани. Днес страната освен подсигурява правата на хомосексуалистите, само че интензивно ги пази.

" Свободата на индивида е най-голямото богатство. "

Всеки човек би трябвало " без подозрение " да бъде свободен да избира своя път в живота ", сподели той, само че образованието на растящи деца би трябвало да се прави в дома. " Ние пазиме тази задача на родителите ", сподели Орбан.

Няколко други немски игрища и публични здания ще бъдат осветени в дъгови цветове в сряда, до момента в който правозащитните организации ще раздадат 10 000 дъгови флагове на почитателите в Мюнхен, акция, подкрепена от немската футболна федерация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР