Ако спорът с България продължи, трябва да търсим алтернативи, коментира

...
Ако спорът с България продължи, трябва да търсим алтернативи, коментира
Коментари Харесай

ЕС се простреля в крака. Скопие заговори за търсене на алтернативи заради спора с България

" Ако разногласието с България продължи, би трябвало да търсим други възможности ", разяснява президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, откакто

Според Пендаровски Скопие би трябвало да ускори партньорството си със Съединени американски щати, откакто Европейски Съюз не съумя да отвори вратите си за него.

" Какво в случай че разногласието с България продължи с години? Може би не 25, както с Гърция, само че ние не може да седим със скръстени ръце и да чакаме положителни новини от Брюксел. В условия, когато разширението на Европейски Съюз де факто е замразено, имаме две варианти - да доведем Европа у нас, и второ, съгласно мене би трябвало да стартираме да връщаме към живота контракта за стратегическо партньорство със Съединени американски щати от 2008 година ", сподели Пендаровски.

Дипломати от месеци предизвестяват, че отводът на Европейски Съюз да стартира договаряния със Северна Македония, може да усили въздействието на трети страни в района, като не визират Съединени американски щати.

" Не може цар Самуил да е аршин за Европейски Съюз "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР