София. Идентифицирали сме много лица, които започват да създават организация

...
София. Идентифицирали сме много лица, които започват да създават организация
Коментари Харесай

Вицепремиерът Бойко Рашков: Идентифицирали сме много лица, които започват да създават организация за купуване на гласове

София. Идентифицирали сме доста лица, които стартират да основават организация за пазаруване на гласове. Това сподели на брифинг служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Спрямо тези лица в избран миг, който ще бъде определен, ще се подхващат нужните законови ограничения, с цел да се предотврати осъществяване на закононарушение срещу политическите права на жителите, срещу замяната на действителния им избор с подобен, който тяхната воля не диктува. Тези, които се занимават с такава активност, би трябвало да знаят, че няма да останем безучастни “, акцентира той.

Рашков сподели още, че регионалният шеф на Смолян е споделил, че в някои обитаеми места се оказва голям напън върху жители, с цел да дадат гласа си за избрана партия, само че отхвърли да уточни коя е тя.

„ Огромен напън по друг метод и разнообразни аргументи. Ние в Министерство на вътрешните работи също обсъждаме в границите на щаба, а и отвън него, в това число с локалните ръководители на ОДМВР, разнообразни аспекти и проблеми, свързани със законосъобразното, почтено и транспарантно осъществяване на изборите на 11 юли. Оказва се невиждан напън върху елементарния български жител по всевъзможни линии. Ако някой отиде в Горското стопанство да си закупи дърва за огрев, различен отиде да употребява други сходни услуги, всичко това се употребява за напън върху тези лица, което е позорно събитие, най-малко по моя оценка. Ако продължава по този начин до изборния ден, дали ще значи, че този жител, върху който е оказан подобен напън, ще може да изрази волята си и ще може да гласоподава за онази политическа партия, на която симпатизира? Или ще даде своя избор за оня, който е упражнявал неприемлив напън? “, добави той.

Рашков акцентира основната роля на Министерство на вътрешните работи за обезпечаване на почтени избори и дефинира като една от най-сложните задания точно противодействието на купения избор.
Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР