София. Майкъл Марвин, водещ предприемач в технологичната сфера, бе избран

...
София. Майкъл Марвин, водещ предприемач в технологичната сфера, бе избран
Коментари Харесай

Американският университет в България избра нов председател на Настоятелството

София. Майкъл Марвин, водещ бизнесмен в софтуерната сфера, бе определен за ръководител на Настоятелството на Американския университет в България (АУБ) на съвещанието на борда, състояло се на 18-21 юни. Марвин се причислява към борда през 2019 година Той е вторият максимален самостоятелен донор на АУБ през тази фискална година. Това оповестиха от Интеримидж.бг .

„ За мен е чест и привилегия да бъда определен за ръководител на Настоятелството на АУБ “, сподели Майкъл Марвин. „ От името на целия ръб бих желал да изразя най-дълбока признателност към Виктория Ентуисъл, вр.и.д. ръководител на Настоятелството на АУБ, за изключителното й водачество и дейната ѝ работа. Нейната отдаденост към АУБ е заразителна и съм горделив, че ще продължим да работим дружно с нея за богатството на университета “.

Виктория Ентуисъл, някогашен студент на АУБ, се връща към ролята си на заместник-председател на Настоятелството.

Майкъл Марвин е член на десетки бордове с нестопанска цел, обществени и частни компании и има богат опит в държавни и частни просветителни институции на разнообразни равнища. Допринася значително към развиването на повече от 100 софтуерни компании. Основава стартъп, по-късно продаден на Fortune 500. Също по този начин основава и взема присъединяване в ръководството на фонд за набиране на първичен капитал, който влага сред $10 000 и $100 000 в стартъп компании.

По време на постоянното си съвещание Настоятелството се срещна със скорошните триумфи на АУБ и ефикасната работа на унверситета по време на пандемията. Планирани бяха дейностите за банкет на нови студенти през есента на 2021 година и самодейностите за идната 30-а годишнина на АУБ. Беше отделено време и за разискването на петгодишния стратегически проект на образователното заведение.
По време на съвещанието Виктория Ентуисъл изрази благодарността си към университетската общественост за това, че е останала единна в тези сложни времена и е демонстрирала несломимия дух на университета.

За Американския университет в България (АУБ):
Основан през 1991 година със съдействието на държавните управления на Република България и Съединени американски щати, Американският университет в България (АУБ) предлага висококачествено американско обучение на извънредно конкурентна цена и се слави с триумфите на своите ученици по целия свят. АУБ е упълномощен както в Съединени американски щати от New England Commission of Higher Education (NECHE), по този начин и в Европа от българската Национална организация за оценяване и акредитация. В резултат сполучливо приключилите АУБ студенти получават двойна тапия – за Съединени американски щати и Европа. Университетът предлага 13 бакалавърски стратегии, както и Executive MBA в София. В АУБ се образоват близо 1000 студенти от над 40 страни, а преподавателският състав надвишава 70 души от над 20 страни. АУБ разполага с най-хубавата университетска база в района: удобни общежития, отличения с награди студентски център „ Америка за България “ и най-голямата англоезична библиотека на Балканите. Така студентите живеят и учат в кампус, отговарящ на най-високите международни стандарти. Завършилите АУБ са към 5000 души, като 99,8% от тях са почнали работа или са траяли образованието си в магистърски или докторски стратегии броени месеци след дипломирането си. В допълнение АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на Министерство на образованието за осма поредна година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР