Идентифицирани сме множество лица, които започват да правят организация за

...
Идентифицирани сме множество лица, които започват да правят организация за
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Идентифицирахме лица, които правят организация за купуване на гласове

Идентифицирани сме голям брой лица, които стартират да вършат организация за пазаруване на гласове. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

" Както забелязвате, в следващо съвещание на Министерски съвет ние каним и представители на локалната власт, регионалните шефове от страната, през днешния ден участваха, бяха изслушани регионалните шефове на Бургас и Смолян, тъй като във всеки обособен изборен регион има проблеми с друг темперамент. Акцентираме върху изборния развой. На мен ми направи мощно усещане, че в някои обитаеми места има оказван голям напън върху обособени жители, които ще гласоподават на 11 юли ", сподели министърът.

Областният шеф на Смолян го е уведомил, че в някои места се оказва невиждан напън върху жители. " Което е позорно събитие ", сподели вицепремиерът.

В Министерство на вътрешните работи също са обсъждали в границите на Щаба и отвън него с ОДМВР-тата разнообразни аспекти и проблеми, свързани със законосъобразното, почтено и транспарантно осъществяване на изборите.

Министерство на вътрешните работи има основна роля за обезпечаване на честните избори и като най-сложна задача да се попречва пазаруването на гласове.

" Ние сме разпознали голям брой лица, които стартират да основават организация за пазаруване на гласове. Спрямо тези лица в избран миг, който ще бъде определен, ще се подхващат дейности за попречване на нарушавания срещу политическите права на жителите. Нека всички да знаят, че ние няма да останем безучастни ", сподели Бойко Рашков.

Един от главните въпроси на съвещанието на служебния кабинет са били машините за гласоподаване, сподели Рашков.

" Помните, че за предходните избори имаше обезпечени 9600, в този момент трябват още. В началото на този месец на 03.06 беше направена поръчка и опит за договаряне със " Сиела Норма " за доставка на спомагателен брой машини- 1500. Но тази сделка не се осъществя до дъно заради неизгодната цена, която беше препоръчана, тъй че 4 дни по-късно договарянията със " Сиела Норма " бяха прекратени, а на 14.06. - прекъснати. Пристъпихме към разискване на различен вид - с " Информационно обслужване ". Става дума за 99% държавна компания и на процедура първо ЦИК взе решение да се купят тези машини, второ - Министерски съвет да прегледа въпроса за възлагане на такава задача на ИО, тъй че да вземат участие в процедурата за доставка на 1637 машини, които да се доставят за изборите на 11.07. Днес Министерски съвет взе това решение, средствата ще бъдат преведени на ЦИК, тя на Информационно Обслужване и доставчикът ще си получи контрактуваната сума ", добави той.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/309241594177277/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР