Над 103 000 румънци са посетили България от началото на

...
Над 103 000 румънци са посетили България от началото на
Коментари Харесай

Над 103 000 румънци посетили България за четири месеца

Над 103 000 румънци са посетили България от началото на годината до края на месец април. Според предварителни данни единствено от 27 май до 17 юни 2021 година над 20 000 от северните ни съседи са пренощували в местата за настаняване в страната. Това стана ясно по време на работна среща сред служебния министър на туризма доцент доктор Стела Балтова и посланика на Румъния у нас Н.Пр. Бръндуша Предеску

В хода на полемиката Румъния изяви подготвеност да си партнира с България във връзка с пълноправното участие на двете страни в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Двете страни ще обединят старания за взаимна бъдеща активност, обвързвана с възстановяване резултатите на туристическата промишленост.

По думите им положителното съдействие и готовността за взаимна работа са забележими и в границите на работната група за туризъм към Организацията за Черноморско икономическо съдействие, където Румъния е страна координатор до 2022 г.

Според дипломат Предеску е значимо двете страни да продължат да работят дружно - както за стимулиране на туристическия бизнес, по този начин и за други браншове на стопанската система. Тя осведоми още, че Румъния предлага голям брой благоприятни условия за туризъм, които биха представлявали интерес за българските туристи.

На срещата бяха разисквани още двустранни начинания като предлагането на взаимни артикули и културни туристически направления с концепцията да бъдат привлечени посетители от далечни туристически пазари. Тема на диалог стана и директното прекосяване на рейсове през Румъния с украински и молдовски туристи, искащи да почиват у нас. Н.Пр. Бръндуша Предеску оцени високо работата в синхрон на управляващите в двете страни при скорошното отваряне на границите и отпадането на рестриктивните мерки при прекосяване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР