Софийският градски съд е спрял производството по вписването на ново

...
Софийският градски съд е спрял производството по вписването на ново
Коментари Харесай

Съдът спря смяната на ръководството на Автомагистрали ЕАД

Софийският градски съд е спрял производството по вписването на ново управление на държавната компания " Автомагистрали " ЕАД. Това е станало след иск на сегашния изпълнителен шеф на сдружението Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на шефовете - Александър Филев и Иван Коларов, оповестява БГНЕС.

Основният мотив за решението на съда е, че служебният министър на районното развиване Виолета Комитова, която като принципал на " Автомагистрали " желае да смени управлението, не е провела конкурс за постовете. Освен това съдът отбелязва, че по закон членовете на борда би трябвало да са петима, а не трима, както тя предлага и както е настоящето състояние. Съдът постановява, че вписването на новото управление и заличаването на остарялото може да стане, откакто се реши всъщност разногласието сред страните.

Комитова изиска да смени управлението на " Автомагистрали ", откакто инспекция откри, че държавната компания е платила предплатено над 180 млн. лв. на външни компании за планове за обезопасяване на свлачища и срутища, а шест месеца преди крайния период съвсем нищо от предоставените действия не е свършено. Заради тези контракти Комитова смени цялото управление на Агенция " Пътна инфраструктура ". Комитова нееднократно заяви, че желае да се раздели със остарялото управление на " Автомагистрали " цивилизовано. Директорът на компанията Стоян Беличев пък посочи, че е подготвен да съобщи поста, стига промяната да стане по всички условия на закона.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР