Московските ресторанти могат да загубят 90 процента от посетителите си

...
Московските ресторанти могат да загубят 90 процента от посетителите си
Коментари Харесай

Ресторантите в Москва влизат в безковиден режим

Московските заведения за хранене могат да изгубят 90 % от посетителите си поради прекосяването им към " безковиден " режим от 28 юни, съобщи омбудсманът на ресторантьорския бизнес в Москва Сергей Миронов, съобщи ТАСС.

В заведенията за публично хранене в Москва от 28 юни ще бъдат допускани единствено гости, които са преболедували от Covid-19 през последните шест месеца, имунизираните и хората с негативен писиар тест за ковид, който е годен три дни, разгласи по-рано кметът на Москва Сергей Собянин, отбелязва Ройтерс.

От 28 юни московските заведения за хранене, кафенета и питейните заведения ще би трябвало да основат система за инспекция посредством кюар код. Заведенията, които не могат да изпълнят тези условия, ще имат право да продават храна единствено за у дома. Тези, които изпълнят условията, ще могат да работят без ограничавания на работното време и посетителите им няма да се постанова да носят защитни маски и ръкавици. За личния състав носенето на маски и ръкавици ще остане наложително.

" През последните дни взаимно с представителите на заведенията за публично хранене, организирахме опит за основаване на търговски обекти, " свободни от Covid-19 ". Днес подписах декрет, съгласно който потреблението на тази технология ще е наложително за всички заведения за хранене и кафенета, които желаят да продължат работа в естествен режим ", написа в блога си кметът Сергей Собянин.

Жителите на Москва ще би трябвало да генерират от интернет уеб страницата на градските управляващи кюар код, с който да удостоверят, че са имунизирани, преболедували са от ковид през последните шест месеца или имат негативен писиар тест, важащ три дни, сподели още кметът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР