Републиканците в разделения поравно Сенат на САЩ, където и те,

...
Републиканците в разделения поравно Сенат на САЩ, където и те,
Коментари Харесай

Републиканците блокираха в Сената избирателната реформа на демократите

Републиканците в разделения поравно Сенат на Съединени американски щати, където и те, и демократите имат по 50 представители, блокираха разискването на законопроект за изборна промяна, която демократите считат за сериозно значима за американската народна власт, заяви Ройтерс.

За да бъде признат за разискване един законопроект, за това би трябвало да гласоподават 60 от стоте сенатори. Републиканците обаче бяха твърдо срещу и гласуването дали да стартират разисквания по плана мина строго по партиен симптом с резултат 50 на 50.

Законът, наименуван " За народа " визира на процедура всеки аспект на провеждането на избори, отстранява преградите пред гласуването, лимитира въздействието на парите в политиката и понижава опцията партиите да въздействат при определянето на границите на изборните региони. Като цяло се планува да има единни федерални изборни закони, което се отхвърля от републиканците, които считат, че изборните правила са в прерогативите на обособените щати.

Президентът Джо Байдън поддържа плана, нужен, както акцентира, с цел да се противодейства на " невижданите " офанзиви против правото на глас на малцинствата, отбелязва Франс прес.

Въпреки неуспеха си водачът на демократите в Сената Чък Шумър сподели че " това е борба за душата на Америка " и даде обещание, че битката ще продължи, до момента в който не бъде реализиран триумф.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР