Растежът на бизнеса в еврозоната се е ускорил до най-бързия

...
Растежът на бизнеса в еврозоната се е ускорил до най-бързия
Коментари Харесай

Бизнесът в еврозоната с най-бърз растеж от 15 години

Растежът на бизнеса в еврозоната се е ускорил до най-бързия си ритъм от 15 години този месец на фона на смекчаването на още ограничаващи ограничения и освобождение на насъбраното търсене, което докара до напредък в бранша на услугите. Това сочи изследване на IHS Markit, оповестено през днешния ден и представено от Ройтерс.

С бързото разпространяване на ковид държавните управления постановиха строги ограничавания, насърчавайки жителите да си стоят вкъщи и принуждавайки огромна част от бранша на услугите да спре работа.

Ваксинационната акция в района стартира постепенно, само че след това се форсира и натискът върху здравните системи понижа, позволявайки част от рестриктивните мерки да бъдат анулирани. Това е довело до скок в предварителния композитен показател на мениджърите по доставките (PMI) на markit, който се приема за добър индикатор за здравето на стопанската система. Индексът се е повишил до 59,2 пункта по отношение на 57,1 пункта предходния месец, достигайки най-високата си стойност от юни 2006 година.

Показателят е много над прага от 50 пункта, който разделя спад от напредък.

Очакванията на анализатори, интервюирани от Ройтерс, бяха за 58,8 пункта.

" Икономиката на еврозоната нараства с ритъм, какъвто не е виждан от 15 години. Бизнесът регистрира скок в търсенето, като възходящата наклонност е с все по-широка основа, разпространявайки се от индустрията към от ден на ден браншове на услугите ", отбелязва Крис Уилямсън, основен бизнес икономист на Markit.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР