Кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС от Старозагорски избирателен

...
Кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС от Старозагорски избирателен
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов, ГЕРБ: Предлагаме работещи мерки в подкрепа на предприемачите и на младите хора за стартиране на бизнес

Кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС от Старозагорски изборен регион Лъчезар Борисов, Александър Кьосев и арх. Мартин Паскалев показаха част от акцентите в Националната стратегия на ГЕРБ пред управлението на старозагорска компания, профилирана в производството на мебели. В срещата взе участие и Радостин Танев, депутат в 44-ото и 45-ото Народно заседание.

„ Разработили сме нови ограничения за възстановяване на административното обслужване и облекчение на 50% от регулаторните режими, като част от тях ще бъдат отстранени. Ще бъде въведен правилото на безмълвното единодушие, както и обслужване на едно гише, в това число и по електронен път, с цел да се спести времето на представителите на бизнеса. Такова гише ще бъде основано и за съвещания на бизнесмените “, заяви Лъчезар Борисов.

При срещи с работодателските организации са разисквани усложненията с дефицита на фрагменти за някои типове специалности. „ Ако се назначават служащи и чиновници, които преди малко са приключили приблизително или висше обучение, страната ще поеме за една година 60% от осигуровките на тези хора “, изясни министърът на стопанската система в държавното управление на Бойко Борисов.

Друга мярка, ориентирана към младежите, които желаят да започват собствен бизнес, заложена в програмата на Политическа партия ГЕРБ, е страната да поеме гаранции по заемите, които те могат да получат от банките.

Лъчезар Борисов уточни, че измежду целите на ГЕРБ в региона на опазването на здравето, е към всяка университетска и регионална болница да се сътвори мобилен медицински кабинет, оборудван с нужната инсталация, който да обслужва хората в дребните и отдалечени от огромните градове обитаеми места.
Лъчезар Борисов изясни по време на срещата, че Планът за възобновяване и резистентност, по който са планувани 12 милиарда лв. за България, не е импортиран от служебното държавно управление в Европейската комисия. „ Така страната ни ще загуби най-малко 5 – 6 месеца и ще отиде на опашката при приемането на средствата, които ще дойдат от Европа “, безапелационен е Лъчезар Борисов. Той добави, че остатъкът от 200 млн. лв. по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, които държавното управление на ГЕРБ е планувало за антикризисни ограничения за бизнеса, в този момент са пренасочени към схеми за кредитиране.

„ Ние сме единствената партия, която работи за намирането на технология за хващане и запазване на въглеродния диоксид, която да подсигурява запазването на производството на електрически ток от въглища, добивани в „ Мини Марица изток “. В тази посока са ангажирани водещи експерти в региона “, сподели по време на срещата претендентът за депутат Александър Кьосев.

„ За да се осъществят политиките на партия ГЕРБ и да продължи районът на Стара Загора да се развива, ни е нужна поддръжка “, добави Радостин Танев.

На изборите за народни представители на 11 юли, за Коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили се гласоподава с № 5 в машинната или хартиената бюлетина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР