Повече от 5 милиона души станаха милионери по целия свят

...
Повече от 5 милиона души станаха милионери по целия свят
Коментари Харесай

Бум на милионерите в пандемията

Повече от 5 милиона души станаха милионери по целия свят през 2020 година макар икономическите вреди от пандемията Covid-19. Докато доста небогати хора обедняха, броят на милионерите се е нараснал с 5,2 милиона до 56,1 милиона в международен мащаб, откри проучване на швейцарската банка Credit Suisse.

За първи път през 2020 година повече от 1% от възрастните по света са милионери. Възстановяването на фондовите пазари и високите цени на жилищата помогнаха да се усили тяхното благосъстояние. Създаването на благосъстояние наподобява е " изцяло откъснато " от икономическите проблеми на пандемията, настояват откривателите.

Пандемията е оказала " остро краткосрочно влияние върху международните пазари ", само че това " значително е обърнато до края на юни 2020 година ". " Световното благосъстояние освен се резервира устойчиво пред сходни разтърсвания, само че в действителност бързо се усили през втората половина на годината ", показва Антъни Шоръкс, икономист и създател на отчета Global Wealth Report.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Богатството на европейските милиардери се е нараснало и дост...

Разликите в благосъстоянието обаче се усилват през 2020 година и в случай че увеличението на цените на активите, като да вземем за пример повишаването на жилищата, бъде отстранено от разбора, " тогава международното благосъстояние на семействата може да е спаднало ".

" В по-ниските обхвати на благосъстоянието, където финансовите активи са по-малко публикувани, благосъстоянието има наклонност да стои неподвижно или, в доста случаи, да регресира ", отбелязва Шоръкс.

" Някои от главните фактори могат да се поправят с течение на времето. Например лихвените проценти ще стартират да се повишават още веднъж в даден миг и това ще потисне цените на активите ", изяснява той.
Общото международно благосъстояние е повишено със 7,4%
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Въпреки турбулентната световна икономическа и геополитическа среда през 2019 година, милиардерите по св...

От началото на 21-ви век броят на хората с благосъстояние сред 10 000 и 100 000 $ се е нараснал повече от 3 пъти от 507 милиона през 2000 година на 1,7 милиарда в средата на 2020 година Увеличението отразява възходящия разцвет на разрастващите се стопански системи, изключително Китай, и разширението на междинната класа в развиващия се свят.

" Не може да се отхвърли, че дейностите, подхванати от държавните управления и централните банки за образуване на големи стратегии за трансфер на приходи в поддръжка на лицата и бизнеса, най-неблагоприятно наранени от пандемията, и намаляването на лихвени проценти, сполучливо предотвратиха огромна международна рецесия ", акцентира Нанет Хехлер-Файдхербе, основен капиталов шеф в Credit Suisse.

Най-голяма заслуга има намаляването на лихвите от централните банки. " Това е съществена причина, заради която цените на акциите и цените на жилищата процъфтяват и те се превеждат непосредствено в нашите оценки на благосъстоянието на семейството ", показва капиталовият банкер.

Но тези държавни намеси в стопанската система имат висока цена. Публичният дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт се е нараснал в целия свят с 20 процентни пункта или повече в доста страни. " Щедрите заплащания от обществения бранш към семействата значат, че разполагаемият приход на семейството е релативно постоянен и даже се е нараснал в някои страни ", регистрират от Credit Suisse.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР