Няколко седмици след като започна разследване на рекламната политика на

...
Няколко седмици след като започна разследване на рекламната политика на
Коментари Харесай

ЕК разследва Гугъл - slava.bg

Няколко седмици откакто стартира следствие на рекламната политика на "Фейсбук ", Европейската комисия разгласи, че е разкрила публична инспекция дали различен американски софтуерен колос - "Гугъл " (Google), не нарушава разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията, като фаворизира личните си услуги за онлайн дисплейна рекламна технология, съобщи Дневник.

Комисията по-специално ще изследва дали "Гугъл " лимитира достъпа на трети страни до събираните от нея с рекламни цели данни на потребителите, като в същото време ги резервира за лична приложимост.

Еврокомисарят за конкуренцията Маргрете Вестагер изясни, че "Гугъл " освен събира данни, които употребява целеустремено с рекламна цел, само че и продава рекламно място и работи като онлайн рекламен медиатор. Комисията подозира, че наличието на компанията на всички стадии слага съперниците ѝ в по-неизгодно състояние.
"Честната конкуренция е значима както за рекламодателите, с цел да доближат до потребителите на уеб страниците, по този начин и за издателите на уеб сайтове да продават своето пространство на рекламодатели, да генерират доходи и да финансират наличието си, изясни Вестагер.

През 2019 година разноските за дисплейна реклама в Европейски Съюз се правят оценка на почти 20 милиарда евро.

"Гугъл " дава няколко услуги за рекламни технологии, както на рекламодатели, по този начин и на притежатели на уеб сайтове.

Затова следствието ще се концентрира въру задължението да се употребяват услугите на "Гугъл екран " (Google Display), "Видео 360 "(`DV360`) и "Гугъл адс " (Google Ads) за закупуване на онлайн реклами, както и в "Гугъл пъкъл управител " (Google Ad Manager) за обслужване на онлайн дисплейни реклами в "Ютюб " (YouTube).
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР