Математикът на закрития Оперативен щаб проф. Николай Витанов обяви положителен

...
Математикът на закрития Оперативен щаб проф. Николай Витанов обяви положителен
Коментари Харесай

Проф. Витанов обяви положителен Covid рекорд в страната

Математикът на закрития Оперативен щаб проф. Николай Витанов разгласи позитивен коронавирус връх в страната при изработен в фейсбук профила му къс преглед за пандемичната конюнктура в България за 23 юни.

" Обстановката е спокойна. Даже имаме връх. Индикаторът за промяна на тренда в област Шумен падна толкоз ниско, че към този момент е 115.6 пъти под сериозната стойност. Ако съумеят да го позадържат по този начин, скоро докторите там ще се радват, в случай че имат регистриран и 1 случай дневно ", декларира математикът.

По думите му базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.799 т.е. упованията са обсегът на болестта да продължи да се свива до края на седмицата. Броят на дейните случаи се чака да върви надолу към 9 000 и да падне и под това число. Така че здравната система се разтоварва.

Индикаторите за промяна на тренда са десетки пъти под сериозната стойност, тъй че планиращите отмора в страната умерено може да я карат, показва още математикът.

" Например за страната е съвсем 25 пъти под сериозната стойност. По морето е умерено. Индикаторът за Варна е 37 пъти под сериозната стойност, а за Бургас - съвсем 40 пъти под сериозната стойност. Тъй че, който е там на отмора, ще си я кара умерено.

Витанов демонстрира европейската карта на риска за тези, които имат желание да пътуват в чужбина и заключава:

" Обстановката е спокойна, англичаните имат известни проблеми, само че ще се оправят. Португалците се борят безстрашно и още се държат в зелената зона с помощта на ограниченията, които започнаха. Това е за през днешния ден, искам здраве и триумфи и вируса да ви заобикаля.



Данните Единния информативен портал към среднощ в 7 области в страната няма нито един нов случай на зараза - Шумен, Търговище, Силистра, Пазарджик, Монтана, Габрово и Велико Търново. 94 са новите случая на ковид или 0,8 % от направените 11 151 теста.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР