Морската слуз, която се превърна в напаст за Мраморно море,

...
Морската слуз, която се превърна в напаст за Мраморно море,
Коментари Харесай

Морската слуз вече застрашава и егейски острови в разгара на сезона

Морската слуз, която се трансформира в злина за Мраморно море, заплашва и егейски острови в разгара на туристическия сезон, написа " Хюриет дейли нюз ".
Още по тематиката
Слуз се е появила по-специално около островите Гьокчеада и Бозджаада край северозападния окръг Чанаккале.

Снимка от плаж на Гьокчеада демонстрира линия морска слуз по крайбрежието, достигаща чак до пясъка. Явлението е засегнало и близкия остров Бозджаада, където слизест пласт е покрил повърхността на водата около риболовен кейове.

Междувременно управляващите организират интензивно пречистване на морската слуз, като предходната седмица са събрали над 5000 куб.м. Извършват се и действия по вкарването на О2 на дълбочина във водата.

Представители на туристическия отрасъл се безпокоят, че морската слуз се доближава от ден на ден до плажовете по егейското крайбрежие на Турция, застрашавайки туризма.

Морската слуз съставлява несъразмерен напредък на фитопланктон /микроводорасли/. Плътният слизест пласт върху повърхността на морето съдържа многообразие от микроорганизми, а измежду основните фактори за образуването му са повишението на температурата на морската вода вследствие на световното стопляне и замърсяването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР