1700 седмокласници от 78 училища в страната решават днес тест

...
1700 седмокласници от 78 училища в страната решават днес тест
Коментари Харесай

1700 седмокласници от 78 училища решават тест по история

1700 седмокласници от 78 учебни заведения в страната вземат решение през днешния ден тест по история и цивилизации. Резултатите им няма да се оформят като оценка. Те са база за проучване, което ще откри до каква степен са реализирани заложените цели в новите образователни стратегии, оповестиха от МОН.

Сегашните седмокласниците са взели участие в изследването и през образователната 2018/2019 година, когато са били в пети клас. Идеята е да се наблюдава напредъкът на едни и същи възпитаници при образуването и развиването на умения и основни компетентности в прогимназиален стадий. През 2020 година поради пандемията пробата се организира единствено в 38 учебни заведения.

В проучването е включена извадка от възпитаници с друг триумф, от разнообразни типове учебни заведения в разнообразни по величина и географско разположение обитаеми места. Целта е да се получат национално представителни резултати, а не да се мерят достижения на обособени възпитаници, учебни заведения или райони.

Тестът по история и цивилизации за седмокласниците е с дълготрайност 50 минути. Оценяването на дилемите със свободен отговор се прави в Центъра за оценяване в предучилищното и учебното обучение към МОН.

Анализът на резултатите ще бъде направен до края на септември т.г. Чрез него ще се наблюдава натрупването на характерни умения за образователния предмет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР