Той информира, че от май жертвите бележат ръст от над

...
Той информира, че от май жертвите бележат ръст от над
Коментари Харесай

Единствената завършена автомагистрала в България била най-смъртоносната в целия свят


Той осведоми, че от май жертвите бележат растеж от над 40%. Според него това внезапно нарастване на жертвите се дължи на неумението да се ръководи транспортната ни система или на статистическа операция.

" Когато на пътя има запушване и повече коли, има повече произшествия, но по-малко жертви. Когато на пътя има по-малко коли, се кара по-бързо, по-малко са злополуките, само че има повече жертви ", безапелационен е специалистът. 

Инж. Милчев разяснява, че измененията в АПИ са се направили с огромно забавяне.

" Идеята на това служебно държавно управление в областта на пътищата е не да реши някой проблем на българския жител, а да създаде симулация на проблеми, които има. Нима ние не знаем, че пътищата се строят некачествено и че се краде?! ", добави той и акцентира, че е належащо е да има гласност.

" Ние настояваме всички планове на всички поправки да бъдат качени на техния уебсайт, с цел да може специалистите да се срещнат с плановете и да сравнят  изпълнението им ", посочи специалистът. 

Милчев подчерта, че българските мантинели са като солети - когато би трябвало да задържат автомобила, те не го вършат.

" Има доста проблеми с организацията на придвижванията. Организацията на придвижванията е този детайл от транспортната ни система, който ни демонстрира къде какво би трябвало да вършат водачите. Ние желаеме да забележим кой е този план, кой е този архитект и кой го е разрешил ", добави Милчев.

Той осведоми, че София е най-опасната столица в Европейски Съюз във връзка с придвижването, както и че от 2018 нарастването на жертвите е със 100%. 

" Всеки ден усилваме жертвите. Ние играем на съветска рулетка по нашите пътища ", сподели още той и осведоми, че в понеделник ще разгласяват " Черна карта на българските пътища ", която ще покаже статистическа информация и десетте най-опасни пътища в България.

" Магистрала " Тракия ", единствената приключена автомагистрала в България, има повече жертви, в сравнение с жертвите на всички останали автомагистрали. Няма в целия свят автомагистрала, в която в границите на 3 години да загинат 100 индивида ", показа той пред .  

По думите на специалиста в България не приказваме за черни точки, а за черни пътища. Той изрази мнение, че най-важен е казусът за контрола, който е неподвижен, а не динамичен. 

" Когато глобяваме един водач, в света няма късмет той да се размине, а в България 50% от глобените водачи в никакъв случай не си заплащат санкциите! Това има противоположен резултат ", безапелационен е той.

Инж. Милчев добави, че 60% от маркировката не дава отговор на условията, както и че шофьорите у нас умират, тъй като се изморяват на пътя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР