За да водим ефективна борба с организираната престъпност, е важно

...
За да водим ефективна борба с организираната престъпност, е важно
Коментари Харесай

Емил Радев: Стратегията за борба с организираната престъпност трябва да засили съвместните действия на държавите в ЕС

 За да водим ефикасна битка с проведената престъпност, е значимо да ускорим измененията в законодателството за битка с изпирането на пари и за конфискацията на нелегално добитото имущество. Тази позиция изрази пред сътрудниците си от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. Повод за изявлението му на провелото се съвещание бе показаната от Европейската комисия Стратегия за битка с проведената престъпност.

" Споделям мнението, че би трябвало да се плануват нужните финансови запаси, тъй че да се употребява цялостния капацитет на Европейската мултидисциплинарна платформа за битка с престъпни закани (EMPACT) ", разяснява Радев. Структурата, която от 2010 година насам сплотява съответните европейски и национални органи, има за цел установяването на предпочитани закани от престъпност и предприемането на общи дейности за битка с тях. Като регистрира ролята на взаимните старания за противопоставяне на проведената престъпност, българският евродепутат посочи, че те изискват добра връзка и продан на информация сред държавите-членки.

Според Емил Радев, макар постигнатия през годините прогрес, страните в Европейски Съюз се нуждаят от обща тактика за битка с проведената престъпност, с цел да отговорят на новите провокации. " Заплахите остават съществени, защото проведените незаконни групи бързо приспособяват методите си на деяние към актуалните действителности и употребявайки новите технологии, непрестанно развиват опциите си да извличат противозаконни облаги ", стимулира се евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ.

По думите му предлагането да се направи оценка на съществуващото законодателство за битка с корупцията също е стъпка в вярната посока. Той обаче изрази страдание, че това ще стане чак през 2022 година, защото ще се отрази и на правенето на европейска тактика за битка с корупцията, за което Емил Радев от дълго време упорства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР