23 Юни Най-големият търговец на електрическа енергия с крайни клиенти

...
23 Юни Най-големият търговец на електрическа енергия с крайни клиенти
Коментари Харесай

ЧЕЗ Електро дигитализира взаимоотношенията с клиентите си на свободния пазар

23 Юни
Най-големият търговец на електрическа сила с крайни клиенти в България сполучливо осъществя първа фаза от огромния план за рационализация и цифровизация на процесите по продажби, обслужване и закупуване на сила. Преди 7 месеца ЧЕЗ Електро слага началото на огромен план за цялостна цифровизация и рационализация на бизнеса си за възстановяване обслужването на своите клиенти и продажбения развой. Това компанията реализира с поддръжката на екип от бизнес консултанти на Некст Консулт и решението за ръководство на взаимоотношенията с клиенти Salesforce.

ЧЕЗ Електро оперира на локалния пазар от 2006-та година. Компанията е най-големият по размер и териториално наличие в страната търговец на електрическа енергия с повече от 1.7 млн. клиента. Доставя електрическа енергия на територията на България с лицензията си за Търговия с електрическа сила, а на територията на Западна България оперира и в ролята си на Краен доставчик и Доставчик последна инстанция.

За постигането на по-високо равнище на задоволеност, доставчикът на електрическа сила подхваща дейности в посока развиване и рационализация на организацията в унисон с бързоразвиващия се цифров свят. Основните аргументи, предизвикали нуждата от цифровизация, са освен огромният размер клиенти и стремежът за снабдяване на разнообразни сложни и новаторски решения, а и законодателните промени по либерализиране на пазара на електрическа сила. От 01.10.2020 година всички клиенти, употребяващи електрическа енергия за икономически потребности, са на свободния пазар.

Анализирайки процесите, настоящите и бъдещите си потребности, доставчикът на електрическа сила взема решение, че е належащо интегрирано решение, което да обхване целия развой - от генерирането на лийд, прекосяването през оферта и превръщането в евентуален клиент, до подписване на контракт, от правенето на цени, доклади и доклади, през работа в действително време до поддържането на настояща осведомителна база данни. След обширен обзор на пазара и решенията, които се оферират, компанията се стопира на Salesforcе.

За сътрудник по внедряването доставчикът се стопират на бизнес и ИТ консултантската компания Некст Консулт. При избора на система водещо е освен желанието за увеличение на продажбите, само че и опцията за усъвършенстване на процесите, а информацията да бъде споделена, интегрирана и налична във всички системи и когато и да е. За реализиране на оптималната успеваемост при поставената цел е належащо да бъдат ясно и тъкмо дефинирани вътрешните задания, обсега на плана и проектът, по който ще се върви.
Началото на плана е белязано от съществени провокации пред екипа. 15 дни след старта страната взема решение да извади на отворен пазар вместо няколко десетки хиляди икономически клиента всичките 110 хиляди, които по това време ЧЕЗ Електро има в портфейла си на краен доставчик. Така размерът и потребностите се трансформират безусловно за дни, а екипът незабавно се заема с предефиниране на обсега на плана.

Пъвроначалният стадий на внедряването се концентрира върху продажбения развой, покупката на електрическа сила, връзката сред всички свързани процеси, ръководството на документооборота и извънредно значимия повсеместен взор над продажбените звена по търговци, артикули и за всеки един клиент самостоятелно. Изграден е интерфейс сред Salesforce и SAP за синхронизиране и цялост на информацията, което разрешава доста бързо и тъкмо да се насочват напъните при кръстосани продажби.

С помощта на консултантите на Некст Консулт към главната функционалност на обсега залагат бъдещето развиване, към което ЧЕЗ Електро се стреми, а точно връзката със последващи артикули, продажби, следпродажбен бизнес и непрестанно усъвършенстване на бизнес процесите като причина за триумф.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР