Кметският наместник на Ковачевица Кирил Жуглев е обявил награда за

...
Кметският наместник на Ковачевица Кирил Жуглев е обявил награда за
Коментари Харесай

Кмет дава награда срещу информация кой изхвърля боклуци

Кметският наместник на Ковачевица Кирил Жуглев е оповестил премия за всеки, който му даде доказателства за замърсител. Причината е бунище по пътя за архитектурно-историческия резерват Ковачевица. В момента, в който боклукът се почиства, сметището още веднъж се появява.

Той  разгласи премия от 100 лв. за всеки, който му даде доказателства за нарушителите. Той разгласи пред Би Ти Ви, че всекидневно обикаля региона, а където види отпадък, провежда събирането му.

" Всичко се касае до културата на хората, това е цялата истина, значи няма ли просвета у хората, нищо не можем да създадем, общината нищо не може да направи “, споделя Кирил Жуглев.

Отпадъците са най-вече от битов темперамент и стигат до самия път. Сметището е на метри от село Горно Дряново.

„ Ние го почистваме, след това недобросъвестни жители изхвърлят отпадъци във време, в което нямаме дежурни екополицаи, т.е. късно вечерта. Една от аргументите е, че в годините обратно не е вложено в тази посока, не всяко домакинство има личен резервоар. Не стигат контейнерите и в тази посока по някой път жителите, като не си им подсигурил резервоар, той няма къде да изхвърли боклука и по този начин “, изяснява кметът на община Гърмен Феим Иса.

Нерегламентираните сметища са проблем в цялата страна. Във вторник на територията на област Хасково бяха открити 64 противозаконни сметища в първия стадий от инспекцията по предписание на Апелативна прокуратура-Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация след работна среща със чиновници на държавни институции по настоящи проблеми.

През този първи стадий инспекции са били осъществени в села на територията на 11-те общини от региона. За установените противозаконни сметища са били издадени наставления. Започнал е и втори стадий на инспекцията. В някои общини е било открито несъблюдение на предписанията и са били наложени наказания от контролиращия орган РИОСВ-Хасково, който е взел участие взаимно в инспекциите на образуваната взаимна комисия и с представители на Областна администрация и ОД на МВР-Хасково.

Над 100 са противозаконните сметища единствено на територията на София. Някои са дребни, а други заемат повърхност от 11 декара, като това в квартал " Овча купел ". 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР