Европейската комисия подписа нов договор с Moderna за доставка на

...
Европейската комисия подписа нов договор с Moderna за доставка на
Коментари Харесай

ЕК подписа договор с Moderna за нови 150 млн. ваксини

Европейската комисия подписа нов контракт с Moderna за доставка на 150 милиона дози ваксина, заяви ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Ваксината може да бъде доставена от третото тримесечие на 2021 до 2022 година. Договорът включва и опцията за приемане на препарати против нови варианти и за деца.

Еврокомисията утвърди изменение на втория контракт с фармацевтичното сдружение Moderna за активирането на 150 милиона спомагателни дози през 2022 г, от името на всички страни – членки на Европейски Съюз.

Той планува и опция за закупуване на ваксини от последващо поколениe, приспособени към разновидностите на вируса, както и такива за деца.

Договорът с сдружението подсигурява своевременна доставка от третото тримесечие на 2021 година до края на 2022 година и опцията за адаптирането му към потребностите на всяка страна членка според от епидемиологичната конюнктура в страната членка.

Държавите членки имат опция да препродават или подаряват дози на нуждаещи се страни отвън Европейски Съюз или посредством механизма COVAX, като по този метод способстват за световен и обективен достъп до ваксини в целия свят.

Европейската комисия чака да реализира имунизация на 70% от възрастното население на страните от Европейски Съюз през юли и към този момент приготвя ресурс от ваксини за възможна реваксинация през втората половина на годината.

Трябва да сме подготвени за всеки сюжет и да мислим за една стъпка напред. Нашият сложен метод ясно сподели неговата стойност и ние ще продължим по този път, в това число като разгледаме други технологии, съобщи комисарят по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду.

Договорът с Moderna надгражда необятния набор от ваксини, които ще подсигуряват, че Европа има достъп до 4,4 милиарда дози, откакто всички ваксини са потвърдено безвредни и ефикасни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР