Има голове на футболния терен, които завинаги остават в историята!

...
Има голове на футболния терен, които завинаги остават в историята!
Коментари Харесай

Марадона и Божията ръка 35 години по-късно

Има голове на футболния терен, които вечно остават в историята! Дори да не са от най-красивите, даже да са малко... нечестни. Те просто трансформират света.

И съвършеният образец за това е попадението на великият аржентинец Диего Марадона във вратата на Англия на международното състезание в Мексико през 1986 година Всеки футболен почитател знае за Божията ръка!

Аржентина и " Трите лъва " се изправят един против различен на четвъртфинал на Мондиала на 22 юни.



В 51-ата минута, при резултат 0:0, Марадона комбинира с Валдано, само че бранителят Ходж се намесва. Вместо да почисти обаче, той праща топката параболично към вратаря Шилтън. Последният е висок 1.85 м, само че бива " надскочен " от тъкмо 20 см по-ниския Марадона. Гол!

За всички по трибуните и пред телевизионните екрани е ясно, че има нещо неправилно. Главният арбитър Бенасюр показва центъра. Последната дума е на един българин - страничния арбитър Богдан Дочев, който, става известно, има директна видимост към обстановката. И съгласно него голът е постоянен - 1:0 за Аржентина!

Милионите повторения на обстановката са безапелационни, че игра с ръка има!

Снимка: fifa

След този гол Марадона вкарва още един (Англия също връща едно попадение посредством Гари Линикер), а след това отборът на Аржентина печели купата!

Самият Дон Диего в типичния си жанр разяснява, че е вкарал " малко с глава и малко в ръката на Бог ".

За почитателите в родината на именития футболист, който умря в края на 2020 година, в Божията ръка няма нищо неправилно. Голът си е гол! Един от многото на Марадона, поради които е апетитен за най-хубавия в историята на този спорт! За това и празненствата в Аржентина са предстоящи.

Феновете даже изчакаха да стане тъкмо 16:09 ч., с цел да извикат " Гол! " - точно тогава топката опъна мрежата на вратата на стадион " Ацтека ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР