Съмишленици от инициативата “За истинска детска болница“ и граждани се

...
Съмишленици от инициативата “За истинска детска болница“ и граждани се
Коментари Харесай

Нов протест срещу дострояването на старото скеле като детска болница

Съмишленици от самодейността “За същинска детска болница “ и жители се събраха в сряда сутринта на нова протестна акция пред Министерския съвет против плана за построяването на нова детска болница на основата на остарялата незавършена постройка на института по педиатрия в двора на Медицинска академия.

Протестът беше провокиран от провела се във вторник среща сред Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), Министерството на здравеопазването, спечелилият публичната поръчка консорциум " Детско здраве " с компании от групата на “Главболгарстрой “ и основаната за осъществяването на плана " Здравна капиталова компания ".
На срещата районното министерство е дало насоки какви нормативни промени би трябвало да изиска здравното ведомство, с цел да се узакони съществуващото сега капиталово желание.

Било е решено Министерството на здравеопазването да внесе ново, следващо, предложение за изменение на подробния устройствен проект, с цел да може планът да се осъществя на основата на остарелия градеж, който е разгласен за срутване.
От самодейността “За същинска детска болница “ възприемат това като поредна насмешка с идеята за нова детска болница и слагат въпроса “докога ще поносим корпоративни ползи да се слагат над ползите на обществото?”.

Преди две седмици представители на Националната гражданска самодейност " За същинска детска болница " внесоха в администрацията на президента петиция, която е събрала към този момент над 87 000 подписа с искане за рестартиране на плана. Исканията са: да се приключи съществуващият контракт с " Главболгарстрой " за реорганизация на остарялото скеле в двора на Медицинска академия и целият развой да стартира отначало - с ново задание, транспарантен интернационален конкурс и избор на строител при ясни критерии за качество и разбор на потребностите на детското опазване на здравето.

Здравният министър Стойчо Кацаров сподели предходната седмица, че Министерство на здравеопазването ще изчака мнението на Министерство на регионалното развитие по проблема преди да се произнесе. Той съобщи, че в министерството има писма както от хора, които желаят продължаването на плана, по този начин и от негови съперници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР