Европейският парламент ще обсъди днес въведените от Европейската комисия годишни

...
Европейският парламент ще обсъди днес въведените от Европейската комисия годишни
Коментари Харесай

ЕП ще призове за отпадане на механизма за сътрудничество и проверка за България

Европейският парламент ще разиска през днешния ден въведените от Европейската комисия годишни отчети за върховенството на закона в Европейски Съюз, сочи програмата на съвещанието на евродепутатите в Брюксел. Предвижда се на следващия ден Екологичен потенциал да гласоподава апел за отпадане на механизма за съдействие и инспекция за България и Румъния. 

Евродепутатите към този момент приканиха новото общоевропейско наблюдаване над законността да размени механизма за двете страни. През 2019 година Европейска комисия предложи механизмът за България да отпадне, само че към момента не е взето нужното за това решение от Съвета на Европейски Съюз. По-рано този месец комисията показа нов отчет за Румъния. 

В квалифицираното мнение се планува Екологичен потенциал да призове комисията отсега нататък да слага ясни задания на страните във връзка с върховенството на правото с точни периоди за осъществяване и индикатори за наблюдаване. Отчита се, че няколко страни от Европейски Съюз отстъпват в интернационалните ранглисти за независимост на печата и при тях се следи повишаване на насилието против публицисти. 

Утре евродепутатите ще обсъдят работата на Европейската прокуратура и нуждата от попълване на свободните бройки в състава на новата институция. По данни на прокуратурата на Европейски Съюз към момента свои представители не са излъчили Финландия и Словения, като диалозите с Хелзинки са напреднали. Данните демонстрират, че към момента не са почнали работа прокурорите на Австрия, Кипър, Гърция и Люксембург. Няколко страни, измежду които и България, не са запълнили квотата си и се чака да показват спомагателни претенденти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР