Пореден протест срещу превръщането на изоставен строеж в София в

...
Пореден протест срещу превръщането на изоставен строеж в София в
Коментари Харесай

Нов протест срещу превръщането на изоставен строеж в София в детска болница

Пореден митинг против превръщането на зарязан градеж в София в детска болница. Недоволните се събраха пред Министерския съвет.

Причината за тяхното неодобрение е извършена през вчерашния ден среща в Регионалното министерство, със страните участващи в осъществяването на плана.

на опазването на здравето да внесе ново стимулирано предложение за изменение на подробния организационен проект, което да подхожда на съответните капиталови планове.

Според протестиращите това е опит плануваният за срутване 40-годишен градеж да стане легален.
 Инициативата „ ЗА същинска детска болница “: Отново се намесват корпоративни ползи, това е подигравка
Инициативата „ ЗА същинска детска болница “: Отново се намесват корпоративни ползи, това е подигравка

Договорът да бъде прекратен…

Идеята за градеж на Национална детска болница е най-малко от 30 години, само че до в този момент не е осъществена. Първоначално желание да се помести детската болница беше за постройката на болница " Лозенец " (т.нар. държавна болница), само че по-късно тя беше дадена и за подкрепяне на.

Така държавното управление и Министерство на здравеопазването минаха към вид градеж в комплекса на Александровска болница, като публичната поръчка за него започва предходната година, а на ДЗЗД " ДЕТСКО ЗДРАВЕ " за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор), е 77 839 442.89 лв. без Данък добавена стойност или 93 407 331.47 лв. с включен Данък добавена стойност. Строежът на детска болница получи.

Още през август 2019 година в поръчката за детската болница и я апелираха. От Камарата на архитектите настояха публичната поръчка за новата педиатрична болница да бъде спряна. Те оповестиха, че, за което пък Камарата на строителите у нас.

Л с претекст, че тази постройка е рискова, остаряла и не покрива потребностите на лечебно заведение за децата. Те се проведоха и в самодейност с подписи за смяна напълно на плана.

На 27 май 2020 година министър председателят Бойко

На 10 юни 2021 година представители на идея " За Доброто ", майки, архитекти и инженери внесоха в Президентството петиция за, подписан преди година от държавното управление на премиера Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР