Велико Търново. Заместник-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева –

...
Велико Търново. Заместник-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева –
Коментари Харесай

Посланикът на Индия в България определи Велико Търново като прекрасен град

Велико Търново. Заместник-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева – Иванова посрещна във Велико Търново Негово Превъзходителство Санджай Рама – дипломат на Индия в България, оповестяват от пресцентъра на Община Велико Търново . Данева срещна дипломата с богатата история, както и с потенциала и капацитета на града и общината в региона на стопанската система, образованието, развиването на науките и изкуствата.

Посланикът бе на посещаване в историческата и духовна столица на България по отношение на отбелязването на Световния ден на йога.

По време на срещата си със заместник-кмета Негово Превъзходителство изрази усещанията си от Велико Търново, наричайки го „ прелестен град “. Изрази предпочитание и желание да опознае доста по-добре и по-подробно освен остарялата столица, само че и покрайнините.

Особено впечатлен е бил от хубостта на отново „ Света гора “, както и на пространството, пейзажа и атмосферата към монумент „ Асеневци “. Той показа, че дружно със брачната половинка си са имали прелестен, впечатляващ и запаметяващ се ден в града.

Негово Превъзходителство Санджай Рама показа, че кмета на Велико Търново Даниел Панов се употребява с доста висока известност в дипломатическите среди. По време на срещата посланика предложи редица начинания за деен и двустранен културен продан. Той стартира концепцията си – след прекосяване на пандемията и отпадане на ограничаващите ограничения да инициира провеждането във Велико Търново на концерт с присъединяване на индийски актьори и танцьори.

Дипломатът предложи да изследва опцията за определяне на двустранни контакти с подобаващ град за побратимяване в Индия.

По време на срещата Посланика на Индия пое ангажимент през идната година посолството да взе участие в Международно туристическо ревю „ Царевград Търнов “ със личен щанд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР