Това не е битка за изборна победа, а битка за

...
Това не е битка за изборна победа, а битка за
Коментари Харесай

Манфред Вебер към Бойко Борисов: Битката не е за изборна победа, а за демокрация

Това не е борба за изборна победа, а борба за демокрацията. Това съобщи ръководителят на Групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент (ЕП) Манфред Вебер във видео диалог с ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите на Борисов, за един месец ръководство на служебното държавно управление на претендент президента Радев, е налице неуспех във имунизациите, прекъсване на витално значими за стопанската система инфраструктурни планове и блокиране на Плана за възобновяване и развиване за България. „ Благодарение и на Вашата поддръжка, получихме изключително 2 700 000 ваксини, с цел да имунизираме българския народ и да тръгнем бързо напред. Сега огромна част от тези ваксини седят по фризерите и не се употребяват. А срокът им на валидност тече. Това е колосален неуспех освен за България, само че и за европейската взаимност. Защото се оказва, че сте ни помогнали на вятъра “, уточни Борисов.

Той бе безапелационен, че служебният кабинет се държи като жълт уебсайт за сензационни, само че погрешни вести. „ България е в безпорядък, тъй като още веднъж ръководят старите комунисти. Всеки ден се хвърля нещо в медиите, като задачата не е да се потвърждава, а да се споделя. Обвиниха ни в подслушване. Обвинения от най-високо равнище – от президент и вътрешен министър. Не са дали нито едно доказателство. Следващият парламент щял да проверява. Това е прям безсрамен бойкот “, съобщи Борисов.

От своя страна Манфред Вебер изрази безапелационната си поддръжка към ГЕРБ и акцентира, че ще наблюдават под лупа провеждането на парламентарните избори в България на 11 юли. „ Аз проследявам какво се случва в България и Бойко, имаш доста работа. ЕНП те поддържа, стоим твърдо зад теб. Разчитай на нас! “, акцентира Вебер.

По време на диалога ръководителят на ГЕРБ изрази своите съществени опасения, че се готви огромна имитация на изборните резултати през манипулиране на софтуера на машините. „ Реваншизмът на Радев и подчинените му министри е толкоз жесток, че смениха даже хора, занимаващи се с ръководството на горите или храните. Какво общо има храненето с изборите?!? Нали те по тази причина са на власт – с цел да провеждат почтени избори. Очевидно задачата им е друга. Да смажат ГЕРБ и да обезпечат служебна победа на претендента за президент Радев наесен “, съобщи Бойко Борисов.

Двамата показаха безапелационния си ангажимент към продължение на работата на ЕНП по превъзмогване на здравните и икономическите вреди от COVID-кризата в Европа и света. „ Трудните моменти не трябва да отслабват нашата общественост и нашата религия. Само придържането към полезностите ни ще ни преведе през тъмнината “, сплотиха се двамата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР