Златен век със сигурност има разрешително за строеж, съдът се

...
Златен век със сигурност има разрешително за строеж, съдът се
Коментари Харесай

Арх. Пламен Мирянов: Спирането на Златен век е безпардонно нарушаване на принципите на правовата държава

" Златен век " сигурно има позволение за градеж, съдът се произнесе и то е до 2022 година минимум. Има и други правни мнения, които настояват даже, че е до 2028 година Две години сме в съда и по всички правила, това време би трябвало да се приспадне ", съобщи в предаването " Тази заран " по Пламен Мирянов от " Артекс " във връзка прекъсването от ДНСК на градежа на небостъргача поради изтекло позволение.

" Това, което се случи е неприятен знак към всички вложители за едно безпардонно нарушение на правилата на правовата страна, тъй като е публикуван непозволен акт за прекъсване на градежа ", счита арх. Мирянов.

През 2007 година е издадено разрешението за градеж, към оня миг те са били с годност 5 години. През 2012 година имаме заповед на основния проектант, с която се възобновява срокът за довеждане докрай на постройката. Към 2012 година още веднъж имаме 5-годишен период на годност ", изясни юрист Милена Гайдарска за валидността на разрешителното. " Февруари 2017 година са оповестени измененията в Закона за устройство на територията и според измененията, за обектите от първа и второкласен, срокът за довеждане докрай на строителството е 10 години от разкриване на строителната площадка, единствено че през 2012 година към този момент имаме презаверка. Този акт е годния и заварен към датата на поправката ", означи още юристът.

Според нея разминаването идва от това, че ДНСК пресмятат от датата на откриването на площадката, все едно не е имало презаверка на разрешителното. " Никога не сме взели участие в публични поръчки, с цел да сме подвластни от политическо въздействие. Тази постройка постоянно е била замислена за висока. Още през 1996 година основният проектант на София постановява такова градоустройство. Няма различен процес на събитията, дали ще бъде с презаверката от 2012 година или с друго позволение, тази постройка ще я има ", безапелационен беше арх. Мирянов. Той уточни, че от компанията са подготвени да понижат височината на постройката от 34 на 31 етажа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР