В никакъв случай не можем да изпаднем в изолация заради

...
В никакъв случай не можем да изпаднем в изолация заради
Коментари Харесай

Няма да изпаднем в изолация в ЕС заради ветото на Северна Македония

„ В никакъв случай не можем да изпаднем в изолираност поради ветото против Р. Северна Македония. България е пълновръстен член на Европейския съюз. Имаме своите проблеми, само че сме в Европейски Съюз, до момента в който Македония не е почнала договарянията даже. “ Това съобщи пред дългогодишният сътрудник в Скопие и Белград Николай Коев.

Коментарът идва, откакто през вчерашния ден България удостовери ветото си върху  започването на договаряния за еврочленство на Република Северна Македония по време на постоянно съвещание на Съвета по общи въпроси (СОВ) в Люксембург.

 „ По начало артикулирането на някакъв масиран напън против нас е артикул на пропагандата в Скопие. Те фактически поставиха съществени старания да лобират със своите тези. Мисля, че министърът по разширението Никола Димитров прекара повече часове във въздуха, в сравнение с земята. Той обикаляше европейските столици и беше даже оттатък Атлантика. “, разяснява Коев.

Той съобщи, когато идва посетител от далечна страна, домакините са доста деликатни и общителни. „ За страдание, скопската агитация показва тези куртоазни визити за някакво мнение “, добави Коев.

По думите му в изказванията на европейските политически фигури въпреки всичко се споделя, че двете страни би трябвало да реализират съглашение и да се договорят между тях.

„ Тук има и едно несъгласие. Франция не от дълго време беше основател за новите критерии за приемане на нови членки. Тези критерии са доста по-тежки в съпоставяне със остарелия устав. Там се приказва дори, че Македония би трябвало да влезе след 8-10-11 година, там има такива тънкости, че в случай че не изпълниш някой от критериите, те връщат като възпитаник обратно “, добави Коев.

Според Коев Европа се дистанцира от обстановката, тъй като в случай че нашия случай с Македония стане казус, това ще се придвижи и в процедурата при останалите от Западните Балкани.

„ Историческата и фактическата истини са на наша страна. Трудно е да се артикулират подправени тези “, сподели още Коев.

Според него диалозите сред Зоран Заев и президента Румен Радев е липсвала заостреност. „ Тонът в диалозите с президента беше доста благосклонен “, добави Коев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР