При 110 легла имаме двама болни, скоро ще закрием отделението

...
При 110 легла имаме двама болни, скоро ще закрием отделението
Коментари Харесай

Мангъров: Няма убедителни доказателства, че ваксините са безвредни за децата

" При 110 кревати имаме двама заболели, скоро ще закрием отделението за COVID-19. Броят на децата, постъпващи с други инфекции, се усилва, което значи, че се връщаме към естественото ", това сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева "  доц. Атанас Мангъров , шеф на Детската клиника в Инфекциозна болница – София.

Медикът осведоми, че с цел да се ваксинира едно дете против COVID-19, би трябвало да се подпише осведомено единодушие от родител, това е изискването. Ако зависило от него, той би споделил - не, тъй като сега това се прави единствено от предпочитание да защитим подрастващите, без да има безапелационни доказателства за безвредност, те към момента не са достоверни и дефинитивни.

Мангъров акцентира, че децата не са боледували тежко от  ковид а.

" COVID-19  е остра вирусна зараза, която не се лекува с антибиотици, това по този начин и не го схванаха ", безапелационен бе експертът.

" Повечето деца не схващат, че преболедуват от COVID-19. Който желае да се имунизира, да го направи, това е осведомено единодушие и се носи лична отговорност ", съобщи доцент Мангъров и добави, че за дефинитивни и достоверни доказателства за безвредност на ваксините са нужни години.

Според него високото ниво на смъртност у нас от ковид а се дължи на неприятното общо здраве на нацията и като се добави към това един нападателен вирус, резултатът е неприятен краен излаз.

Доц. Атанас Мангъров счита, че здравният министър доктор Стойчо Кацаров не е сбъркал с освобождението на професор Тодор Кантарджиев от поста шеф на НЦЗПБ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР