Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата внесе обвинителен акт срещу Николай Малинов за шпионство

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Николай Малинов - водач на политическа партия " Възраждане на Отечеството ", за това, че се е сложил в услуга на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач за да издаде информация, представляваща държавна загадка, оповестиха от държавното обвиняване.

Малинов беше арестуван при започване на септември 2019 година. Според проверяващи против солидно възнаграждение той приел да извършва разнообразни задания, предоставени му от някогашния военачалник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Леонид Решетников и съветския олигарх Константин Малофеев. Разследващите разкрили и докладна бележка на съветски език за нужната геополитическа преориентация на България и тактика по какъв начин да бъде реализирана. Прокуратурата твърди, че българинът е получавал милиони евро от компания на близкия до Кремъл Малофеев.

След като бяха повдигнати обвинявания на Николай Малинов, избухна и различен скандал, в който името му беше забъркано - Съединени американски щати показаха като подкупен съдията Андон Миталов, който го пусна в Русия, с цел да получи медал от Владимир Путин.

В хода на следствието бяха извършени голям брой процесуално-следствени дейности - разпит на очевидци, претършуване, изземване и персонален обиск, направени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на материалните доказателства, събрани са относими към предмета на доказване информации и документи, допълват от държавното обвиняване.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР