В сряда прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще

...
В сряда прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще
Коментари Харесай

Протест посреща избора на шеф на спецпрокуратурата

В сряда прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще се опита да избере началник на профилираната прокуратура. Единственият претендент е краткотрайно изпълняващият длъжността Валентина Маджарова.

Изборът ще посрещнат от митинг пред постройката на Висш съдебен съвет. Събитието се провежда от самодейността " Правосъдие за всеки " и обичайно е под наслов " Правосъдие без каскет ". От организацията подчертавата, че изборът ще е кавички, тъй като претендентът е единствено един.

Позицията на началник на спецпрокуратурата е вакантна повече от година. През предишния май тогавашният началник Димитър Франтишек изненандващо подаде оставка. След това той изиска да оглави второинстанционната спецпрокуратура, само че в последна сметка се отхвърли от конкуренцията. от предприемача Илия Златанов, който описа в следствието на " Антикоруоционен фонд " " Осемте джуджета " по какъв начин е изработен опит благодарение на прокуратурата да му се отнеме бизнесът.

Преди Франтишек да стане шеф той бе заместител на предходния началник на спецобвинението Иван Гешев. След като той стана основен прокурор управлението бе поето от заместника.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР