23 Юни След пореден успешен тест на своя самолет VoloCity,

...
23 Юни След пореден успешен тест на своя самолет VoloCity,
Коментари Харесай

Ще летят ли роботаксита над Париж по време на олимпиадата през 2024 г.?

23 Юни
След следващ сполучлив тест на своя аероплан VoloCity, електрическо въздушно транспортно средство с отвесно политане и кацане (eVTOL), осъществен във Франция, компанията Volocopter разгласи, че може да бъде подготвена за пускане на пътнически услуги за Олимпийските игри в Париж след три години.

Германската компания, която създава 18-роторния двуместен аероплан, усъвършенства дизайна си през последното десетилетие, защото се конкурира с голям брой други компании, изследващи пазара на градска подвижност.

Последният тестов старт на Volocopter е извършен на летище Париж-Льо Бурже по време на Парижкия въздушен конгрес този месец. По време на полета машината изминава разстояние от 500 метра със скорост до 30 км/ч и височина от 30 метра.

Въздушното такси VoloCity може да лети самостоятелно или да се управлява от водач на борда. Дизайнът също по този начин разрешава транспортното средство да се ръководи отдалечено от водач на земята. Машината може да измине към 50 км с едно зареждане.

Главният изпълнителен шеф на Volocopter - Флориан Ройтер - разяснява, че се стреми да вкара услуга за въздушни таксита за Олимпийските игри в Париж през 2024 година С оглед на последния тестов полет, такава упоритост наподобява задоволително реалистична, въпреки че окончателното решение ще би трябвало да вземат локалните регулатори, които ще би трябвало да се убедят в сигурността на самолета, както и в способността му да се оправя със системите за надзор на въздушното придвижване. Най-малкото бихме могли да чакаме да забележим лимитирана пътническа услуга по строго следен маршрут по време на Олимпийските игри в Париж. А за какво не и по него да се придвижват уредници и спортисти?

Наскоро Volocopter показа и VoloConnect - eVTOL аероплан, планиран да транспортира четирима пасажери на разстояние 100 км при скорост от 180 км/ч. Със своите шест комплекта ротори, два задвижващи вентилатора и прибиращо се колело, машината VoloConnect наподобява доста по-различно от VoloCity. В момента компанията тества мащабирани прототипи на VoloConnect и се надява да реализира сертификация за модела в границите на идващите пет години.

Volocopter работи и върху VoloDrone - eVTOL машина, предопределена за транспорт на товари, която наподобява доста на VoloCity, само че няма пилотска кабина, което значи, че би трябвало да се ръководи отдалечено или да лети самостоятелно.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР