Сградата Златен век винаги е била замислена за висока. Дали

...
Сградата Златен век винаги е била замислена за висока. Дали
Коментари Харесай

Арх. Мирянов: Сградата Златен век ще я има, независимо дали с тази или нова заверка

Сградата " Златен век " постоянно е била замислена за висока. Дали ще бъде с презаверката, която е от 2012 година, или с друга презаверка, тази постройка ще я има. Това сподели пред bTV арх. Пламен Мирянов, шеф на компанията " Артекс " във връзка проблема със прекъсването на градежа на небостъргача от ДНСК поради изтекло през 2020 година позволение за градеж.
Още по тематиката
" Златен век " сигурно има позволение за градеж, съдът се произнесе и то е до 2022 година минимум. Има и други правни мнения, които настояват даже, че е до 2028 година Две години сме в съда и по всички правила, това време би трябвало да се приспадне ", изясни гледната си точка за проблема архитектът.

И уточни, че от компанията са подготвени да понижат размера на постройката от 34 на 31 етажа.

" Това, което се случи е неприятен знак към всички вложители за едно безпардонно нарушение на правилата на правовата страна, тъй като е публикуван непозволен акт за прекъсване на градежа ", счита арх. Мирянов.

От 2007 година е разрешението за градеж за 5 години. Подновено е през 2012 година През февруари 2017 година са оповестени измененията в Закона за устройство на територията. Съгласно тях срокът за довеждане докрай на строителството е 10 години от откриването на строителната площадка. Тогава имаме акт, чието наличие се пренарежда от новата правна норма. ДНСК пресмята от датата на разкриване на презаверката, което е нонсенс, изясни адвокатката на компанията Милена Гайдарска.

" Никога не сме взели участие в публични поръчки, с цел да сме подвластни от политическо въздействие. Тази постройка постоянно е била замислена за висока. Още през 1996 година основният проектант на София постановява такова градоустройство. Няма различен процес на събитията, тази постройка ще я има ", безапелационен беше и арх. Мирянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР