Украйна и Великобритания подписаха меморандум за съвместното изграждане на военни

...
Украйна и Великобритания подписаха меморандум за съвместното изграждане на военни
Коментари Харесай

Украйна и Великобритания ще строят военни кораби

Украйна и Англия подписаха меморандум за взаимното създаване на военни кораби и бази за военноморските сили на Киев. Новината беше съобщена от пресслужбата на Министерството на защитата на Украйна в понеделник, предава TACC. 

„ В Одеса на борда на ракетния миноносец HMS Defender на Кралския флот, заместник-министърът на защитата на Англия, отговарящ за военните поръчки, Джереми Куин, и заместник-министърът на защитата на Украйна Александър Миронюк подписаха меморандум за осъществяването на планове за морско партньорство сред консорциумът на индустрията на Обединеното кралство и украинския флот “, се споделя в известието.  

Меморандумът планува взаимно планиране и създаване на военни кораби в Украйна и във Англия, реорганизация на украински корабостроителни предприятия и основаване на две бази на украинския флот.  

„ Това е следващата стъпка в развиването на двустранното съдействие сред Украйна и Обединеното кралство за подсилване на украинския флот “, съобщи пресслужбата на Министерството на защитата в Киев.  

Участниците в церемонията по подписването са следили и взаимните учения на украинските, английските и американските военни на борда на кораба. Разрушителят HMS Defender дойде в Одеса в петък. Това е вторият транспортен съд на английския флот, който дебаркира в града през последните няколко седмици, след патрулния транспортен съд на бреговата защита HMS Trent. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР