Повече от 150 служители в болничната система в Хюстън, които

...
Повече от 150 служители в болничната система в Хюстън, които
Коментари Харесай

В САЩ освобождават медицински персонал, ако не се ваксинират срещу COVID-19

Повече от 150 чиновници в болничната система в Хюстън , които отхвърлят да се имунизират против COVID-19 , са уволнени или подали оставка , откакто арбитър отхвърли иск поради условието за ваксина , оповестява АП.

Говорител на методическата болница в Хюстън съобщи, че 153 чиновници са подали оставки в двуседмичния интервал на прекратяване или договорите им са прекъснати във вторник. Работодатели също по този начин могат да изискват ваксини за служащи, които се връщат в офис .

По-рано този месец федерален арбитър отхвърли дело на 117 чиновници поради условието .

Случаят какъв брой надалеч могат да стигнат здравните заведения, с цел да защитят пациентите и други против ковид е деликатно следен. Смята се, че това е първото по рода си в Съединени американски щати , само че няма да е краят на дебата.

В решението американският областен арбитър Лин Хюз от Хюстън счете изказванието на водещата ищца Дженифър Бриджис, че имунизациите са " пробни и рискови ", за подправени и без значение .

Той също по този начин откри, че оприличаването на условието за имунизация като насилствени нацистки медицински опити върху пленници в концентрационните лагери по време на Холокоста е " неоправдателно ".

Съдията сподели, че в случай че медицинските чиновниците не харесат условието, са свободни да си намерят друга работа .

Болничните чиновници, които подадоха исковата молба, към този момент апелират решението пред 5-и Апелативен съд на Съединени американски щати .

Болничната система е задължила чиновниците да приключат имунизацията си до 7 юни . След това 178 чиновници са суспендирани за две седмици без възнаграждение за неспазване.
 В Съединени американски щати оповестиха разновидността
В Съединени американски щати оповестиха разновидността " Делта " за най-голямата опасност в битката против ковид

Половината от новозаразените в Съединени американски щати са с разновидността " Делта "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР