У величаващият се брой хора, които работят от разстояние, създава

...
У величаващият се брой хора, които работят от разстояние, създава
Коментари Харесай

Призиви към ЕС да въведе право да бъдеш офлайн

У величаващият се брой хора, които работят от разстояние, основава предпоставки за преправяне и изтощеност. Затова би трябвало да се вкара "право да бъдеш офлайн ", приканва малтийският евродепутат Алекс Агиус Салиба, оповестява CNBC.

Инициативата е още от януари т.г., когато болшинството евродепутати одобриха самодейността и апела към ЕК (ЕК) да създаде инструкция по тематиката. Инициатор на концепцията е имено Агиус Салиба.

Той споделя, че се е стигнало до този "политичекски напън, тъй като вероятното преправяне и да обединение границите сред работно време и персонално време стана още по-явно по време на пандемията, поради нараствания брой хора, работещи от разстояние и нещо би трябвало да бъде направено ".

' "Правото да си офлайн " ще значи, че работодателите не могат да чакат от чиновниците си да правят телефонни диалози по работа, да пишат работни имейли или даже да споделят с шефовете си отвън работното време. Подобни правила към този момент има в някои европейски страни. По-рано тази година Ирландия вкара устав, който да разрешава на служащите да не правят работа от отдалеченост отвън избраните за това часове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР