Експертът по външна политика от германския Християндемократически съюз Норберт Рьотген

...
Експертът по външна политика от германския Християндемократически съюз Норберт Рьотген
Коментари Харесай

Норберт Рьотген: Русия лишава съседите си от право на самоопределение

Експертът по външна политика от немския Християндемократически съюз Норберт Рьотген установи, че връзките с Русия са достигнали спешна точка.

В изявление за ARD, отдадено на 80-ата годишнина от началото на Втората международна война, той съобщи, че Русия лишава западните си съседи от право на самоопределяне.

" Германия постоянно би трябвало да осъзнава историческата си виновност за Втората международна война, само че през днешния ден въпреки всичко би трябвало да сме реалисти. Русия лишава западните си съседи от правото на свободно самоопределяне и това е коренът на казуса . Русия или на други страни да се лишават от демократично устройство. Полша и балтийските страни също върнаха свободата си. " - означи Рьотген, който е измежду водещите политици в партията на канцлера Ангела Меркел.

" Отношенията ни с Руската федерация стигнаха до доста ниско равнище ", акцентира той.

Рьотген упрекна съветския президент Владимир Путин, че не се стреми " към партньорство, взаимни отстъпки и баланс " . " Вместо това виждаме все по-голямо подтисничество вътре в страната и от ден на ден експанзия в връзките с другите страни ", акцентира политикът, като добави, че повода за това е " казусът с вътрешната легитимация " на Путин.

По думите на Норберт Рьотген, връзките с Русия може да се подобрят единствено посредством реален метод. Според него, и Владимир Путин е " верният формат ".

" На тази среща не беше решен нито един от споровете, само че ние би трябвало тоново да се научим да решаваме споровете и най-малко още веднъж да стартираме да приказваме между тях ", акцентира Рьотген.
 Стратегията на Европейски Съюз за Русия е 3 в 1: Противодействие, въздържане, взаимоотношение
Стратегията на Европейски Съюз за Русия е 3 в 1: Противодействие, въздържане, взаимоотношение

Всичко за богатството на хората и ползите на Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР