22 Юни Съдейки по настоящите темпове, 5G е на път

...
22 Юни Съдейки по настоящите темпове, 5G е на път
Коментари Харесай

5G е на път да стане най-бързо внедряваната мрежова технология някога

22 Юни
Съдейки по актуалните темпове, 5G е на път да стане най-бързо внедряваната мрежова технология в миналото, демонстрира нов отчет на шведския телекомуникационен колос Ericsson.

До края на 2026 Ericsson чака най-малко 60% от популацията да се възползва от 5G покритие, с 3,5 милиарда дейни абонамента до тогава. В съпоставяне със скоростта, с която 4G беше въведена, компанията счита, че 5G две години по-бързо ще успее да реализира един милиард абонамента.

Потребителите ще играят съществена роля в потреблението на технологията, защото смарт телефоните, които я поддържат стават все по-достъпни и евтини.

5G разрешава по-гладко преживяване при отдалечената работа, а също по този начин обезпечава по-добри безжични връзки и потребление на Интернет на нещата.

Въпреки това не всички райони могат да чакат навлизането на 5G да се случва с идентични темпове. Според прогнозите Европа изостава по отношение на пазарите на Съединени американски щати, Канада, Корея, Япония и Съвета за съдействие в Залива.

До 2026 от Ericsson предвиждат, че Североизточна Азия ще има максимален дял от 5G абонаментите, с почти 1,4 милиарда клиента. Северна Америка и Съвета за съдействие в Залива ще реализиран най-високо навлизане на технологията - надлежно от 84% и 73% от всички районни мобилни абонаменти.

" Компаниите и обществата също се приготвят за света след пандемията, като 5G дигитализацията играе основна роля ", разясняват от Ericsson.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР