Базираният в Лондон хедж фонд White Square Capital съобщи на

...
Базираният в Лондон хедж фонд White Square Capital съобщи на
Коментари Харесай

Хедж фонд, заложил срещу GameStop, затваря врати

Базираният в Лондон хедж фонд White Square Capital заяви на своите вложители, че ще затвори главния си фонд и ще възвърне капитала им този месец, съобщи „ Файненшъл таймс “.

Според осведомени източници Фондът, който в пика си е управлявал капитал в размер на 440 млн. $, е направил залог против търговеца на видео игри GameStop при започване на годината, когато акциите на компанията нарастнаха внезапно на фона на акцията на вложителите на дребно от форума WallStreetBets в обществената мрежа Reddit против късите продавачи. От 20 $ при започване на годината акциите на GameStop нарастнаха до 480 по време на пика през януари.

Това докара до огромни загуби за редица хедж фондове, в това число Melvin Capital и Light Street Capital. Melvin бе избавен с вливане на  2,75 милиарда $ от страна на Point72 Asset Management и Citadel, като сходен бе казусът и с Light Street Capital.

„ Решението да затворим порти е обвързвано с визията, че целият модел на дълги и къси позиции е под въпрос. “, разяснява шефът на фонда Флориан Кронауйтеър.

Според човек, непосредствен до фонда, неговото затваряне не е обвързвано с ралито на т.нар „ мемеакции “. Той споделя, че фондът бързо се е възстановил от януарските загуби.

От White Square изясняват в писмо до вложителите, че макар мощното показване на фонда през предходната година двама огромни вложители са изтеглили капитала си и са го вложили в пасивни индексни фондове или частни финансови вложения. „ От първа ръка усетихме наклонността за отклонение на вложенията от хедж фондовете към по-евтини други възможности “, показват от White Square.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР