ЮНЕСКО предупреди Италия, че Венеция може да влезе в списъка

...
ЮНЕСКО предупреди Италия, че Венеция може да влезе в списъка
Коментари Харесай

Венеция може да влезе в световния списък на застрашените обекти на ЮНЕСКО

ЮНЕСКО предизвести Италия, че Венеция може да влезе в листата на застрашените обекти поради прекосяването на круизите наоколо до града и площад „ Сан Марко ”. Венеция е обект под закрилата на ЮНЕСКО от 1987 година

Преминаването на круизите с туристическа цел съгласно специалистите на ЮНЕСКО заплашва Венеция както и екосистемата на лагуната и затова би трябвало да бъде прекратено колкото се може по-бързо, съобщи кореспондентът на БНР в Италия. В противоположен случай градът ще бъде включен в листата на застрашените обекти. Отправеното предизвестие ще се разисква идващия месец.

Италианският министър на културата Дарио Франческини не е сюрпризиран от предизвестието на международната организация. Според  него, в случай че Венеция влезе в черния лист, за Италия ще е неприятен отзив, изключително в подтекста на идната икономическа среща на Г-20 на  9 -и и 10-и юли там. Той упорства прекосяването на огромните туристически кораби през канала " Джудека " да бъде прекратено от 5-и юли. През месец май държавното управление издаде декрет, с който от една страна дефинитивно не разрешава прекосяването на тези плавателни съдове, а от друга го позволява до намирането на опция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР