Трагедия край германския град ДуисбургДве от телата бяха открити в

...
Трагедия край германския град ДуисбургДве от телата бяха открити в
Коментари Харесай

Три българчета се удавиха в Рейн

Трагедия край немския град Дуисбург
Две от телата бяха открити в Нидерландия

Момичетата влезнали да се къпят, само че вълна от транспортен съд ги потопила

Три девойки от една българска фамилия се удавиха в река Рейн край немския град Дуисбург, оповестиха локални медии. Трагедията се разиграла на 16 юни по здрач в регион до предградието Марксло, където живеели фамилиите на жертвите.

Българчетата - на 13, 14 и 17 години влезнали в реката на място, където локални хора употребяват за плаж, защото има пясък, писаха немски медии. По реката обаче минал транспортен съд, който направил огромни талази. Те блъснали девойките, които потънали. Свидетели на случая незабавно позвънили на спасители. Най-голямото от девойките Ели било извадено, само че макар реанимационните дейности, е умряло. Започнало издирването на останалите две българчета. В акцията се присъединили над 160 спасители, служители на реда, пожарникари, водолази. За търсенето бил вдигнат и хеликоптер. Било спряно и корабоплаването. Въпреки това телата на двете девойки не били открити. Течението на Рейн е доста мощно и бързо и скоростта на водата на моменти достигала 12 км/ч., а вълните от преминаващите кораби правели плуването в реката рисково даже за опитни плувци, споделиха от локалната полиция.



Няколко дни продължи издирването на телата на удавените девойки. Днес стана ясно, че те са открити в Нидерландия.

Днес бе обявено, че в нидерландския сектор на Рейн били открити две тела - на сестрите Гергина (13 г.) и Жулиета (14 г.), оповестиха от полицията в Дуисбург. Според “Билд” 17-годишната Ели е тяхна братовчедка. “Нямаме подозрения по отношение на самоличността на откритите мъртви девойки. Близките им описаха облекла и бижута, които са носили. Описанията съответстват с откритите движимости на удавниците. Разбира се, назначена е ДНК експертиза, а резултатите ще бъдат подготвени в края на седмицата”, изясни представителят на полицията в Дуисбург Стефан Хауш.

Само 10 дни преди нещастието, в региона се удавил и 29-годишен мъж. Миналата седмица от полицията Дуисбург насочиха предизвестие да не се плува в Рейн, защото е реката е рискова поради мощни течения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР