Правителството ще се погрижи да бъде възстановено нормалното състояние на

...
Правителството ще се погрижи да бъде възстановено нормалното състояние на
Коментари Харесай

Стефан Янев: Имаме решение на проблема с пораженията в Лом

Правителството ще се погрижи да бъде възобновено естественото положение на улиците и пътните артерии , съобщи министър-председателят Стефан Янев в в резултат на дъждовете и бурите в региона.

Янев означи, че с опциите на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне ще бъде оказана помощ, тъй че последствията за градската инфраструктура да бъдат поправени. Същевременно Агенция " Пътна инфраструктура " ще отговори на потребностите във връзка с потърпевшата част от републиканската пътна мрежа. " В рамките на законовите процедури ще окажем помощ ", посочи министър председателят.

Министър-председателят Стефан Янев подсети, че в границите на последната седмица е провел към този момент няколко срещи с разнообразни представители на локалната власт. Целта е освен да бъде усъвършенстван разговорът с централната власт, само че и да бъдат подхванати действителни дейности за решаването на проблемите на българските жители в другите региони на страната . " Стремим се да погледнем проблемите и от позиция на локалната власт, която е най-близо до хората, тъй че да бъдем оптимално потребни и в обстановки като тази ", добави Янев.

Относно проблемите на общината с безводието, неизградения воден цикъл и неналичието на пречиствателна станция и канализационна система министър председателят Стефан Янев уточни, че тази " патова обстановка " вкарва страната в наказателна процедура. Според министър-председателя, с цел да се излезе от сегашния " обаян кръг ", са нужни напъните на всички институции . Янев посочи, че държавното управление към този момент работи по казуса, който е бил дискутиран в това число по време на днешната му среща с управлението на НСОРБ. " Търсим решения, задължението на страната го има ", съобщи Янев и добави, че решението следва да бъде в благозвучие с европейските регламенти.

Кметът на Лом Георги Гаврилов благодари на премиера Стефан Янев за бързата реакция и за виновното отношение. Гаврилов добави, че все още вредите към момента се пресмятат. Същевременно възмутени жители чакаха министър-председателя в региона на фрапантно повредените пътни настилки. Те се оплакаха от неналичието на ангажираност и системност към проблемите на този район и цялостното им неглижиране с години.
 Снимка 536039
Източник:

Посещението на министър-председателя Стефан Янев в потърпевшия от бедствието регион приключи със среща на премиера с ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Апостол Минчев и със заместител министрите - на районното развиване и благоустройството Захари Христов и на околната среда и водите Петър Димитров. На срещата беше разисквано по-бързото въвеждане на ограниченията, по които държавното управление оказва подпомагане за превъзмогването на вредите от бедствието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР