Политическата сила определя като най-сериозен проблем демографската катастрофа в страната

...
Политическата сила определя като най-сериозен проблем демографската катастрофа в страната
Коментари Харесай

Д-р Костадинов: С икономически пакет от мерки ще върнем българите в България

Политическата мощ дефинира като най-сериозен проблем демографската злополука в страната ни.

Кандидатите за народни представители на Възраждане сполучливо аргументират това с обстоятелството, че през последните 30 години два милиона българи са напуснали родината ни. Над 617 села са без население или единствено с един гражданин. Няколко огромни града са принудени да приютят хората, които търсят прехранване, тъй като такова няма по родните им места. В резултат на тази вътрешна миграция към градовете " гостоприемници ", се натоварват изключително доста здравната, просветителната и обществената система.

Това е обстановката в страната ни и тя би трябвало да се позволи бързо, тъй като числеността на българите понижава, а това е причина напълно скоро България просто да я няма, и то напълно не метафорично. Ние сме неповторим случай, тъй като в актуалния свят в спокойно време нашият народ понижава на година с толкоз, колкото не е намалявал във всички войни, които сме водили в историята ни. Наложително е договаряне на помощ от страна на Европейския съюз и финансирането на пакет от стопански ограничения за завръщането на българските емигранти в страната ни. Това към този момент се е случвало със страна членка на Европейския съюз, която, подкрепена с пакет от стопански ограничения, в границите на 10 години върна 1 млн. стопански емигранти. В програмата на Възраждане за справяне с демографската рецесия са заложени още: повишение на обществената помощ за развъждане на дете; право на обществена помощ за развъждане на дете за всяко семейство на работещи родители ; съответно подкрепяне на многодетни семейства; увеличение на държавните тласъци за фамилии за повишение на раждаемостта; държавна помощ или безлихвен заем за покупка на жилище за работещи родители с многодетни семейства; обезпечаване на повече благоприятни условия за безвъзмездна асистирана репродукция; съответно подкрепяне на фамилии с деца в неравностойно здравно или обществено положение; осъществяване на програмата за стимулиране на етнически българи, живеещи по рождение в непознати страни, и на лица с български корени да се завърнат в България, с облекчена процедура за това; насърчаване на специфични стопански зони в изоставащите райони на страната, с което ще бъдат обезпечени повече работни места в по-малките градове; данъчни тласъци и в допълнение финансиране за развиване на селските региони на България. За да се развиваме обществено и стопански като страна, ни е необходим нашият човешки капацитет. Извън страната ни живеят над 1/3 от трудоспособните българи и е належащо българската страна да предприеме незабавни ограничения за завръщането на българите в България. За да възродим България, са ни нужни всички българи. Икономическият напредък е от извънредно значение за това, Родината ни да стане желано място за живот, работа и развъждане на деца за всички българи. Имаме централен бюджет от 30 милиарда лв. и в случай че той е вярно разпределен, ще има задоволително за всички фундаменти в страната.

Едно от икономическите преимущества на България е това, че имаме по-ниски налози спрямо останалата част от Европа. Необходимо е да осигурим безвредна среда за бизнеса в България, да се вкарат ефикасни ограничения за справяне с корупцията и се отстрани административната тежест върху бизнеса. Когато бизнес средата действа обикновено, в страната има ниски налози, а корупцията е сведена до най-малко, България ще е привлекателна дестинация за вложители.

 Снимка: Политическа партия Възраждане

За да усъвършенства бизнес средата в България, Възраждане планува:

- Реализиране на тактика за реализиране на позитивен търговски баланс. България губи по 500 млн. лв. на месец от отрицателен търговски баланс, което може да се промени при поддръжка от страна на страната на основни български производители в избрани браншове.

- Създаване на фонд за годишни вложения в начинаещи ( " startup " ) компании. Можем да се превърнем в център за развиване на осведомителните технологии на Балканите.

- Повече независимост при вложение на средствата от пенсионните фондове. Сегашната възвръщаемост от спомагателното пенсионно обезпечаване е едвам няколко %. Необходимо е да се разреши вложението в различни фондове и повече независимост при ръководството на тези средства, с цел да се реализиран най-малко 10% възвръщаемост.

- Пълна цифровизация на държавните институции ще усъвършенства взаимоотношението на бизнеса с страната.

- Инвестиционен проект за увеличение на капитала на страната. Държавата годишно разполага с бюджет от над 30 милиарда лв., само че всичко се изразходва. Необходимо е част от средствата (3%) да се ръководят като капиталов фонд.

- Свързване на непознатите фондови тържища с Българската фондова борса ще разреши на непознати вложители бързо и елементарно да влагат в акции на български компании част от БФБ.

- Закон за персоналния банкрут ще разреши на бизнесмена след несполучлив опит за бизнес да стартира изначало по-бързо и елементарно.

- Премахване на Наредба Н-18. Тази разпоредба е образец за свръхбюрокрация без особени изгоди, само че с изключителни вреди за дребния и междинен бизнес.

- Облекчено законодателство и по-малка данъчна тежест за дребния бизнес през първата година от старта.

- Свободен пазар за продукцията на дребните селскостопански производители без прекупвачи и без съвсем никакви регулации. От Възраждане сме безапелационни, че за главните стълбове като обучение, опазване на здравето и национална сигурност би трябвало да се грижи единствено страната и да не се позволява непознато вмешателство в тях, тъй като то заплашва суверенитета ни.

За образованието Възраждане планува пакет от ограничения, които да го подобрят: унищожаване на делегираните бюджети; въвеждане на мандатност за директорите; понижаване на административната тежест в работата на учителите; пренаписване на учебниците по история и литература в дух на родолюбие; възобновяване и развиване на филантропичното и професионалното обучение и държавна поддръжка за даровитите възпитаници.

В сферата на опазването на здравето са нужни незабавни ограничения за превъзмогването на здравната рецесия. За Възраждане това са унищожаване на комерсиалния статут на болниците;

държавно финансиране на медицинските дейности; държавно програмно финансиране за фамилното обмисляне и асистираната репродукция; унищожаване на Данък добавена стойност върху лекарствата; най-малък безвъзмезден пакет здравна помощ; възобновяване на учебните здравни кабинети; опазване на здравето във всяко обитаемо място; използване на национални стратегии за здравна просвета.

Друг приоритет, който се обрисува мощно в програмата на Възраждане, е националната сигурност. Преструктурирането и модернизирането на българската войска е въпрос от първостепенна значимост. Тя би трябвало да е способна действително и изцяло независимо да пази националната сигурност и териториалната целокупност на страната ни. Колективната защита, основаваща се на присъединяване във военно-политически блокове, може да бъде единствено поддържащ детайл от сигурността ни, само че не и главен подобен. От Възраждане още се разгласяваме за опазване суверенитета на страната, като запазим българският лев и енергийния си суверенитет. Смятаме, че е необходим мораториум върху сечта и преразглеждане на всички концесионни контракти в страната. Смятаме, че е належащо с пакет от ограничения първо да спасим българския туризъм и по-късно да го развием във всичките му вероятни форми. Смятаме, че има потребност от смяна и в културната сфера. Тук предвиждаме поредни дейности в посока реализирането на самостоятелна стратегия за развиване на държавния и самостоятелния бранш в културата.

" За да стартираме смяната през днешния ден е належащо само българите да дадат доверието си на Възраждане и да гласоподават с номер 11 на 11 юли 2021 година Получавайки доверието на нашите сънародници ние няма да спрем пред нищо и ще превърнем страната ни в желано място за живот работа и развъждане на деца от всеки българин. Гласувайки за Възраждане вие получавате народни представители, всеки експерт в региона си, които ще взимат решения с грижа за българския народ и влагайки целия си насъбран професионален опит досега, с цел да се оправят с рецесията, в която е страната ни. Всички виждаме, че българия има потребност от Възраждане ", сподели още доктор Костадинов, ръководител на Възраждане и лидер на листата на претендентите за народни представители в 3 МИР Варненски и 25 МИР София.

Политическа партия Възраждане ще се яви на изборите на 11 Юли с бюлетина номер 11.

Агитационен материал на Политическа партия Възраждане.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР