Доц. д-р Десислава Иванова връчи Златен медал на ТУ –

...
Доц. д-р Десислава Иванова връчи Златен медал на ТУ –
Коментари Харесай

ТУ-София развива успешни партньорства с ИТ сектора


Доц. доктор Десислава Иванова връчи „ Златен орден на ТУ – София ” на инж. Иван Русев от Experian
(снимка: Технически университет – София)

Факултетът по приложна математика и информатика на Технически университет – София си партнира интензивно с фирмите от ИТ бранша в разнообразни насоки. Това е и една от аргументите местата по държавна поръчка в направление Математика да се заемат безпроблемно, оповестиха от университета.

Партньорството на ФПМИ и бизнеса е многопластово и многоаспектно – от дейното присъединяване на фирмите в правене на образователните проекти и стратегии и включването на представителите на ИТ бизнеса в образователния развой до образуване на разнообразни взаимни начинания, особено ориентирани към студентите на ФМПИ като Дни на отворените порти, надпревари, стажове, практики и други

Като образец за използване на модела за съдействие „ образование-наука-бизнес ” от ФПМИ показаха златното партньорство на факултета и ИТ компанията Experian. Факултетът и компанията интензивно си партнират от 2017 година, когато ФМПИ разкри ново направление „ Информатика и компютърни науки ” и една от най-желаните специалности „ Информатика и софтуерни науки ” в Техническия университет – София.
още по тематиката
По решение на Факултетния съвет на ФПМИ, деканът на факултета доцент доктор Десислава Иванова връчи „ Златен орден на ТУ – София ” на инж. Иван Русев, управител развойна активност и връзки с образованието в компанията и ученик на ТУ – София. Награди и грамота за важен принос към образователния развой и научноизследователската работа на факултета получиха и студенти от специалностите „ Приложна математика и информатика ” и „ Информатика и софтуерни науки ”.

В плана за Национална карта на висшето обучение, който към този момент е оповестен за 30-дневно публично разискване на уеб страницата на МОН, са посочени 7-те посоки в университетите, най-търсени и от кандидат-студенти, и от работодатели. Това  са Фармация,  Медицина, Информатика и компютърни науки, Обществено здраве, Здравни грижи, Стоматология, Теория и ръководство на образованието. В  тях учат  38850 студенти,  или  единствено 18%.

Сред направленията с висока степен на реализация на приключилите, само че с незадоволително търсене от кандидат-студентите, е Математиката. Въпреки тази статистика във ФМПИ местата по държавна поръчка се заемат безпроблемно. Според доцент доктор Десислава Иванова това е резултат както от обичайно високите стандарти за качество на преподаване, по този начин и от партньорството сред ИТ фирмите и факултета.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР