МВР-Видин ще съдейства на хората с изтичащи лични документи преди

...
МВР-Видин ще съдейства на хората с изтичащи лични документи преди
Коментари Харесай

МВР-Видин ще съдейства на хората с изтичащи лични документи преди изборите

МВР-Видин ще спомага на хората с изтичащи персонални документи преди изборите, оповестиха от пресцентъра на полицията в града.
В седмицата преди 11 юли 2021 година, когато ще се проведат предварителните избори за Народно заседание, е основана нужната организация българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт), тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас.
Дирекция „ Български документи за идентичност “ е основала следната организация за работа:
- В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, персонален /зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на валидност;
- При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 09 юли 2021 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.
За да бъде издадено уверение е належащо:
- Гражданите персонално да подадат искане в Столична дирекция на вътрешните работи, ОДМВР и районно управление (на МВР) при СДВР/ОДМВР за дните от 6 юли 2021 година до 10 юли 2021 година от 8.30 ч. до 17 ч. и на 11 юли 2021 година от 8.30 ч. до 19 ч. В случай, че работното време на съответното звено БДС е друго, удостоверенията ще се издават в границите на работното време на звеното, като наложително ще се съблюдава интервалът на 10.07.2021 година (събота) и на 11.07.2021 година (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е сложена на входа на пространствата, в които се реализира административно обслужване на жители по линия на документи за идентичност и на интернет страницата на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР.
- Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.
- В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.
Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.
Удостоверението се издава, с цел да послужи единствено пред секционната изборна комисия и е годно за изборния ден на 11 юли 2021 година
Работно време на бранш „ Български документи за идентичност “ в ОДМВР-Видин за приемане на персонални карти и издаване на удостоверения за гласоподаване:
- на 10.07.2021 год. (събота) - от 8.30 до 17.30 часа
- на 11.07.2021 год. (неделя) - от 8.30 до 19.30 часа
Искания за издаване на уверение за гласоподаване се одобряват до:
- 17 часа на 10.07.2021 год.
- 19 часа на 11.07.2021 год.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР