Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров изпрати

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров изпрати
Коментари Харесай

Транспортният министър сезира ЕК за свободното преминаване на товарния трафик през европейските граници

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров изпрати писмо до еврокомисаря по превоза Адина Валян. В писмото се показва, че макар общите старания за осъществяване на Зелените коридори при прекосяване се следят тревожни обстановки на някои гранични контролно-пропускателни пунктове в границите на Европейски Съюз, в това число сред България и Румъния. Това оповестиха от пресслужбата на транспортното министерство.

Българските камиони се редят на дълги опашки и трансграничното придвижване на артикули сред България и Румъния е мощно възпрепятствано. Българските транспортни компании понасят обилни финансови загуби и срещат усложнения при реализирането на своята стопанска активност заради проблематичното прекосяване.

Министър Георги Тодоров декларира още, че ограниченията за надзор не би трябвало да попречват непрекъснатостта на икономическата активност и следва да запазят действието на веригите на доставки. Безпрепятственият транспорт на товари е от решаващо значение за обезпечаването наличността на артикули, по-специално артикули от първа нужда.

Министърът показва убеденост, че ограниченията следва да останат пропорционални и координирани, с цел да се избегне спирането на транспортите. Той приканва еврокомисаря за незабавна отбрана на свободния трафик и за поддържане на действието на Зелените коридори сред България и Румъния, с цел да се подсигурява безпрепятственото придвижване на артикули и съществени услуги в границите на Вътрешния пазар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР