Не мога да коментира кой какво е казал, не бих

...
Не мога да коментира кой какво е казал, не бих
Коментари Харесай

Стефан Янев: Несериозно е да влизаме в предизборна полемика кой ще бъде разпитван и преследван

" Не мога да разяснява кой какво е споделил, не бих споделил, че имам време да проследявам медийната среда. По отношение на това дали ще има разпити, репресии, изчегъртване, реваншизъм, мисля че сме отговаряли неведнъж на тези неща - служебният кабинет знаете от Конституцията какви са му пълномощията, с какво се занимаваме. Опитваме се да бъдем покрай хората и да демонстрираме резултати, да влизам в чисто предизборна дискусия кой, по кое време и къде ще бъде разпитван и преследван е несериозно ". Това акцентира пред публицисти министър-председателят Стефан Янев в отговор на последните изказвания на някогашните ръководещи от ГЕРБ, съгласно които кабинетът работи реваншистки.

Той съобщи, че тематиката ще бъде разисквана след изборите на 11 юли.

По отношение на следствието на авиокатастрофата с МиГ-29 над Черно море, Стефан Янев уточни, че следствието върви в две направления и при намирането на съответни обстоятелства и данни, те ще бъдат оповестени.

Премиерът дойде в Лом, откакто преди дни мощна стихия провокира наводняване с огромни материални вреди. Кметът на дунавския град призна, че към момента не е изчислена точната стойност на провалите по инфраструктурата.

Янев уточни, че на общината ще се помогне през Междуведомствената комисия за бедствия и повреди, а секторите от републиканската пътна мрежа ще бъдат ремонтирани от АПИ.

Лом към момента няма работещ воден цикъл, няма и пречиствателна станция. " Ситуацията не е единствено патова, само че може да се характеризира като обаян кръг. Преди близо 20 година е имало план за пречиствателна станция, който не е осъществен. Сега даже и кметът да има пари за канализация, не може да я прави, тъй като няма пречиствателна станция. Така град на брега на Дунава без пречиствателна станция вкарва страната в наказателна процедура ", изясни министър председателят.

Той е сложил задача за решение на този проблем, само че призна, че това няма по какъв начин да стане бързо.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/289760459564079
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР