Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира по репортажи в медиите

...
Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира по репортажи в медиите
Коментари Харесай

Прокуратурата в Сливен се зае със случая с починалото 15-годишно момиче

Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира по репортажи в медиите и постанови инспекция във връзка гибелта на 15-годишното момиче в МБАЛ " Д-р Иван Селимински " в Сливен, оповестиха от държавното обвиняване.
Още по тематиката
Проверката би трябвало да откри налице ли са данни за осъществено закононарушение по член 123 от Наказателния кодекс - " Който аргументи другиму гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляващи източник на нараснала заплаха, се санкционира с отнемане от независимост от една до шест години ".

Проверката ще бъде осъществена от чиновници на РПУ-Сливен, на които са дадени подробни инструкции.

Срокът за осъществяването й е 10 дни. Наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура - Сливен би трябвало да бъде известен при привършване на разпоредените дейности, с оглед предприемане на следващи ограничения.

15-годишната Зейнеб умря на 20 юни в лечебното заведение, откакто няколко дни е лекувана в детското поделение. Момичето постъпило в сряда с болки в корема, гадене и повръщане. Баща й Шурки Дормуш твърди, че за щерка му не са били положени никакви грижи за нея.

" Сряда, четвъртък и петък болките са се влошили. Били са доста мощни. В събота вечерта докторът от Спешното ми сподели да си заменяем местата. Отговорих му - аз съм татко, желая да закарам детето в Стара Загора, да забележим какво е. Хиляди доктори я прегледаха. Казаха, че в корема има въздух. Какво е това. Изобщо не ми споделиха за интервенция. Осем системи за 5 дни. Системи, системи, упояващи медикаменти, системи. Те я умориха. ", през сълзи показа родителят.

Зам.-директорът на болничното заведение Хрисан Хрисантов изясни, че епикриза няма, а в смъртния акт на Зейнеб написа разпръснат перитонит . Останалите хистологични проучвания ще излязат до към 20 дни.

В МБАЛ-Сливен тече вътрешна инспекция.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР